Handbalul practicat de seniorii lui CSM Reșița lasă de dorit chiar și în Divizie…

modelmic

Un proiect ambițios legat de handbalul de seniori, cu jucători băștinași, a fost demarat în vară de Primăria Municipiului Reșița, scopul fiind acela ca școala de handbal reșițeană să nu moară iar acel spirit prezent ani de-a rândul în Sala Polivalentă a orașului, această Mecca a iubitorilor de handbal din Banatul de Munte, să renască. Chiar dacă nu se rosteau cuvinte mari, mulți dintre susținătorii fostelor echipe care au evoluat aici, UCM Reșița, HC Caraș-Severin sau HC Adrian Petrea sperau în evoluții convingătoare ale jucătorilor care evoluează sub culorile Reșiței.

Din păcate, realitatea din teren ne arată o echipă a Reșiței care cu greu se zbate prin meandrele Diviziei A, Seria B de handbal, CSM-ul antrenat de fostul jucător al Reșiței, Marcel Vulpe, regăsindu-se pe locul 7 din 11 echipe aflate în serie. Să mai spunem că în cel mai recent meci disputat, Reșița a fost învinsă de lanterna roșie a seriei, ADEP Satu Mare, cu 25-23 (12-12) ar fi ca și cum am învârti și mai mult cuțitul în rana purulentă…În fapt singura victorie și singurele puncte ale sătmărenilor au fost obținute în partida cu școlarii de la Reșița.. E clar că ceva nu funcționează, pentru că altfel nu se explică de ce nu reușim să fim mai convingători într-o serie în care, practic, jucăm cu juniorii Sighișoarei, cu cei de la Baia Mare, cu echipe care ajung la ora disputării partidei la jocurile din deplasare sau unele nu reușesc să facă deplasarea. E drept, să nu ne dăm ceea ce nu suntem, echipa din Tg.Jiu vrea să revină în prima ligă, mai sunt Oradea, Clujul și Sibiul care își joacă șansa la promovare iar noi nu emitem pretenții în acest an și nici nu ar fi drept să ne mințim. Totuși, nu suntem nici măcar în primele 5 echipe în această serie modestă! Iar, pentru a merge până la capăt cu adevărul, echipa de seniori a Reșiței, prin vocea și implicarea inițiatorului acestui proiect, viceprimarul Adrian Dacica, are parte de finanțare și de un trai decent la nivelul ligii secunde, așadar un sprijin nu doar moral sau la nivel declarativ din partea autorităților, dar rezultatele pozitive întârzie să apară. Cu alte cuvinte, avem siguranța finanțării, avem condiții de pregătire și recuperare, avem o sală bună de antrenamente, avem toate datele pentru a juca un handbal de calitate. Însă nu putem mai mult …

În acest moment, după cele 5 jocuri disputate, CSM Reșița se poate „lăuda“ cu o victorie, două jocuri încheiate la egalitate și două înfrângeri, deloc convingător, am putea spune, fapt care l-a făcut, pe bună dreptate, pe directorul clubului Dorinel Gurbină să le reproșeze în față jucătorilor reșițeni la finalul partidei cu Minaur II că și-au bătut joc de handbal, după ce au controlat mare parte din jocul disputat acasă. E drept, trebuie să avem răbdare cu noua echipă de handbal seniori a Reșiței. Întrebarea care se pune este, câte sezoane vor avea răbdare suporterii reșițeni cu această inovație autohtonă? Pentru că, în cele din urmă, nimeni nu-și dorește să vină în tribunele sălii polivalente să urmărească o formulă de joc tristă, resemnată, a unor băieți care mimează un joc asemănător handbalului și în care antrenorul privește deznădăjduit la o așa zisă bancă de rezerve. Reșiței îi trebuie pe viitor o infuzie de jucători pentru a mai putea spera la evoluții pe prima scenă a handbalului românesc. În actuala formulă, nu putem fi mai mult decât carne de tun pentru cei care se hotărăsc să „campeze“ sezonier prin divizie.

Domnule Viceprimar Dacica, cu toată stima pentru rezultatele incontestabile pe care le aveți în sportul de pe saltea, dar să ne hotărâm mai repede dacă vrem să facem perfomanță în handbalul românesc sau, dimpotrivă, la Reșița, handbaliștii au decis să joace în divizie ca atunci când în copilăria noastră, în puținul timp liber pe care îl aveam, ieșeam să mai încingem cu băieții o miuță în spatele blocului. Adică Hobby, nu Performanță. Pentru că astăzi, la cum arătăm și demonstrăm în teren, lucrurile înclină spre prima opțiune.

Într-o altă ordine de idei, Duminică, 5 noiembrie, de la ora 11:00, în Sala Polivalentă din Reșița, CSM Reșița va întâlni echipa Centrului Național de Excelență de la Sighișoara.  Niște băieți născuți în anul 2000 și 2001, dar care „ară“ terenul 60 de minute non-stop. Avem de ce s-avem emoții… Hai CSM Reșița!

Sergu TABAN

 

 foto: fb.com/HandbalCSMResita/

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei