Handbalul reînvie la poalele Semenicului! CSM Reșița, o echipă care poate accede în Liga Națională!

modelmic

CSM Reșița și-a prezentat lotul în fața publicului reșițean la sala Polivalentă din municipiu, ocazie cu care și-a arătat și potențialul după primele săptămâni de la reunire, într-o partidă câștigată cu CSM Oradea. Oradea este de mai mulți ani fruntașa diviziei A, dar decidenții care bugetează echipa au preferat ca echipa de handbal din Bihor să continue în eșalonul doi, chiar dacă Liga Națională le era deschisă.

Pe fond, CSM Reșița – CSM Oradea a fost un meci jucat bine de formația primăriei Reșița, care și-a rulat jucătorii pe posturi, cu o notă de spectacol pe final de joc, dar și în care au existat momente, firești am putea aprecia, în care handbaliștii antrenorului Vaidasigan au fost copleșiți de emoție. E și normal la prima întâlnire cu publicul de acasă, un public rigid și firav, amorțit, de la care se așteaptă mai mult entuziasm.

Scorul de 40-34, nu trebuie să inducă nicio clipă ideea că Reșița a deținut supremația în jocul cu Oradea, scorul suferind fluctuații pe tabelă, de-a lungul celor 60 de minute, cu detașări, reveniri și egaluri în multe momente. Totuși, în ultimul sfert de ceas din al doilea mitan, CSM Reșița s-a desprins hotărâtor iar Oradea, în ciuda unor evoluții individuale bune precum cele ale lui Liberț și Cîrchea (ambii cu 8 reușite), nu au mai putut reveni. De la Reșița merită remarcați pentru jocul cu Oradea, portarul Paul Simulescu, Alexandru Vulpe cu 11 goluri marcate, Eduard Belchite pentru forța brațului său și modul în care țintește poarta și Marius Negru, ultimul pentru dorința și ambiția cu care a jucat până la fluierul final al arbitrilor Gurbină și Stanciu. De apreciat rămâne și faptul că fostul internațional Mihai Rohozneanu, care în urmă cu o săptămînă suferise o entorsă, a intrat în teren pentru Reșița în rolul de coordonator de joc.

În al doilea joc disputat în această dimineață între cele două formații, CSM Reșița și CSM Oradea au remizat, scor 26 – 26.

CSM Reşiţa a evoluat în formula: Paul Simulescu, Vuiţă Boban – Alex Vulpe (11 goluri), Marius Negru (8), Eduard Belchite (6), Mihai Rohozneanu (3), Eric Bărbuş (2), Sebastian Pîrvan (2), Radosavlevici Bojta (2), Alex Starchenko (2), Raul Heimbach (2), Răzvan Daia (1), Denis Kirsch, Alex Boriceanu, Denis Dumuta, Antoniu Gârban, Rareş Racoceanu.

Antrenor: Ilie Vaidasigan.

Președinte Secția de Handbal CSM Reșița: Cristian Pătru.

Sergiu TABAN

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei