Hurduzeu despre cartea lansată de Laurențiu Ovidiu Roșu: „O lecție de istorie, într-un volum de o valoare incontestabilă!”

hurduzeu ovidiu rosu

Șefului Arhivelor Naţionale din Caraș-Severin, Laurențiu Ovidiu Roșu și-a lansat în sala Paltului Administrativ județean volumul testimonial intitulat „Comunitatea de Avere din Caransebeş şi evidenţa jertfelor bănăţene din Marele Război”.

Proiect editorial aparține Bibliotecii Județene ,,Paul Iorgovici” Caraș-Severin și a fost finanțat de către Ministerul Culturii si Identitatii Nationale in cadrul programului de aniversare a Centenarului României (1918 – 2018) şi a Primului Război Mondial, după cum a precizat managerul Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici – Caraş-Severin“, Clara Maria Constantin.

Despre documentarul extrem de interesant realizat cu trudă intelectuală de către Laurențiu Ovidiu Roșu, au ținut să vorbească Silviu Hurduzeu – președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, criticul literar Ada D. Cruceanu, Adrian Ardeţ, managerul Muzeului Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş, managerul Bibliotecii județene Paul Iorgovici – Clara Maria Constantin și fostul Protopop al Reșiței, dr. Vasile Petrica, autorul fiind felicitat pentru această lansare și de prefectul județului, Matei Lupu.

De altfel, prin cele expuse în cadrul lansării, președintele județului, Silviu Hurduzeu, a făcut dovada cunoașterii în profunzime a lucrării, din care a citat mai multe pasaje pe care le consideră demne de reținut pentru cei care doresc să afle adevărul despre istoria acelor momente zbuciumate din perioada Primului Război Mondial și a jertfei bănățenilor pe care a cuprins-o în volumul său cercetătorul Ovidiu Roșu.

Rezultatul unui demers științific deosebit de important al șefului Serviciului Judeţean Caraș-Severin a Arhivelor Naţionale, Laurențiu Ovidiu Roșu, s-a materializat într-un volum de o valoare incontestabilă, lansat în sala de ședințe a Palatului Administrativ. Felicit autorul pentru adevărata lecție de istorie pe care ne-o predă în paginile cărții „Comunitatea de Avere din Caransebeş şi evidenţa jertfelor bănăţene din Marele Război”, pentru eforturile depuse în realizarea acestei teme de cercetare și pentru pasiunea pe care o nutrește pentru istoria Banatului Montan”, a transmis între altele Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin și prieten al autorului.

Reper 24 ține să îl felicite pe scriitorul-cercetător Laurențiu Ovidiu Roșu pentru  această apariție editorială reușită, de o impresionantă valoare testimonială în contextul actual în care celebrăm 100 de ani de la Marea Unire din anul 1918.

invitati O Rosu

Sergiu TABAN

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei