Hurduzeu a tunat și fulgerat: „Cineva se joacă cu o proprietate a CJ. Vrea să pună mâna pe Aeroportul Caransebeș”!

modelmic

Ședința Consiliului Județean Caraș-Severin de astăzi, care se anunța una liniștită, pe ordinea de zi nefiind proiecte care să stârnească pasiuni sau polemici, a început însă în mod furtunos, cu un schimb intens de replici între președintele Silviu Hurduzeu și liberalul Ioan Cojocariu. Subiectul: aeroportul din Caransebeș.

Totul a pornit de la un banal flyer care a fost lăsat pe masa consilierilor județeni, prin care se făcea reclamă cursurilor de zbor derulate la aeroportul din Caransebeș. Totul cu trimitere directă spre intenția anunțată de un om de afaceri din Lugoj, Gabriel Olariu, de a resuscita aeroportul, prin realizarea acolo a unui liceu privat de aviație și a unui parc de reciclat avioane, precum și prin  autorizarea unui terminal cargo. Hurduzeu a catalogat declarațiile afaceristului ca fiind de fapt o încercare de a pune mâna pe cele 220 de hectare aferente aeroportului și aflate în proprietatea Consiliului Județean Caraș-Severin. Terenul a fost concesionat către SC Aeroport Caransebeș SA, societate care se află în prezent în litigiu cu forul județean și la care acționari majoritari sunt două firme în insolvență: Argirom și Excav Prod.

„Acest domn are trei acțiuni din societatea Aeroport, nu 3%, ci trei acțiuni și o să vedeți la o viitoare ședință toate detaliile legate de tentativa acestui distins domn de a prelua aeroportul. Rugămintea mea este către toți consilierii județeni să nu mai intrați în astfel de jocuri. La Direcția Națională Anticorupție este deschis un dosar pe această chestiune. În momentul în care ni se vor solicita explicații eu voi spune inclusiv de acest lucru, că cineva încearcă și pune pe masa consilierilor județeni astfel de fluturași.

Cineva se joacă cu o proprietate a CJ, având trei acțiuni din tot ceea ce înseamnă SC Aeroport. Am făcut adrese și către ceilalți acționari dacă au fost cumpărate acțiunile de către distinsul domn Olariu și răspunsul este că nu. Ar fi și foarte greu pentru că cele două societăți sunt în faliment sau în insolvență.

Să se termine procesul și apoi vedem ce facem cu aeroportul. Nu vă dați seama ce manipulare este asta, că o persoană fizică care are trei acțiuni încearcă să facă tot felul de lucruri pe 220 de hectare? Asta este avuția CJ, este avuția noastră a cetățenilor și vine cineva care are trei acțiuni și ne spune ce face acolo, fără a ne întreba”, și-a arătat indignarea Hurduzeu.

Liderul grupului liberal, Ioan Cojocariu, a fost cel care a sărit în apărarea omului de afaceri, susținând că acesta nu urmărește să pună mâna pe terenul Consiliului Județean și s-a arătat surprins că forul județean nu vrea să încurajeze crearea unei școli de aviație la Caransebeș.

„Îmi doresc să nu mai fie paragină acolo, mă voi lupta până în ultima mea secundă de viață ca acolo să fie aviație. El nu pune mâna pe teren, va fi în concesiune, proprietatea va fi tot a CJ”, a afirmat Cojocariu.

„Proprietatea este a CJ, concesiunea este pe un număr mare de ani și suntem în proces pentru a întrerupe acest contract de concesiune. Nu vă dați seama că dacă dăm curs unor astfel de lucruri, procesul nu mai are temei? Asta se încearcă, de ce nu vreți să înțelegeți?”, a fost replica lui Hurduzeu.

Subiectul a fost abandonat aici pe moment, urmând ca situația exactă a Aeroporului Caransebeș să fie prezentată consilierilor județeni într-o ședință viitoare.

 

Karina TINCUL

Stiri similare

1 Comentariu

  1. zero

    Hmmm!
    Domnul Gabriel Olariu este cumva asociat cu domnul Steven, fiul lui Max Auschnitt care a salvat de la faliment Uzinele Domeniilor Reşiţa?

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei