Hurduzeu vrea reducerea costurilor la DGASPC! După demiterea Anei Vasile, Direcția a fost preluată de Elena Amzoi!

modelmic

Una din prioritățile noii conduceri a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin o constituie reducerea costurilor, a anunțat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, nemulțumit de faptul că o mare parte a bugetului județului se duce anual spre asistența socială. Sarcina de a reduce cheltuielile în acest domeniu îi revine Elenei Amzoi, numită temporar director executiv al DGASPC, după demiterea Anei Vasile, cea care a condus instituția timp de aproape 20 de ani.

Elena Amzoi a preluat frâiele Asistenței Sociale din Caraș-Severin încă din luna septembrie a anului trecut, atunci când Ana Vasile a fost suspendată temporar, ieri consilierii județeni reconfirmând-o practic pe funcție până la organizarea concursului.

„La Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, dna Elena Amzoi a funcționat ca director pe perioada suspendării fostului director, dna Ana Vasile. După votul consilierilor județeni prin care dna Ana Vasile a fost demisă, postul a devenit din temporar vacant, vacant. Pentru a numi pe cineva în această nouă calitate, diferită de prima, era nevoie de avizul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici. Am solicitat acest aviz, Elena Amzoi având calitatea de director general adjunct în cadrul Direcției de Dezvoltare din aparatul propriu al CJ CS.

Sunt foarte multe lucruri de făcut la nivelul Direcției și cred că dna director va ști ce va avea de făcut acolo, una din problemele foarte importante fiind ceea de reducere a costurilor, a cheltuielilor la nivelul Direcției, evident pornind de la o analiză foarte clară a numărului de beneficiari și condițiilor existente”, a explicat președintele Hurduzeu.

Pe de altă parte, Elena Amzoi a dat asigurări că îi va pune pe prim plan pe beneficiarii DGAPSC (în subordinea căreia se află atât centrele de copii cât și căminele de bătrâni), precizând că de când a fost detașată la Direcția de Asistență Socială a încercat să detensioneze conflictele existente în interiorul instituției, atât cele între membrii personalului, cât și cele dintre personal și beneficiari.

Faptul că am mai lucrat ca director executiv la o direcție de monitorizare și protecție socială m-a ajutat să îmi dau seama mai bine ce se întâmplă în cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului. Sigur că încerc și fac tot posibilul ca să îndrept toate neregulile care s-au făcut până în acest moment, pentru că sunt foarte multe, dar cu ajutorul CJ, cu ajutorul chiar al colegilor din cadrul Direcției, încercăm să punem mai presus beneficiarii și nu doar Direcția Generală”, a mai afirmat Elena Amzoi.

Citește și Ana Vasile, destituită din funcție! Raportul Comisiei de Disciplină, făcut public!

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei