Hurduzeu vrea unitate în PSD! „Să strângem rândurile, nu să ne eliminăm unul câte unul”

modelmic

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, susține că nu are ce să reproșeze vicepreședintelui Flavius Nedelcea și nici celor doi consilieri județeni Lenuța Ciurel și Gabriel Dinu, după ce în ședința Comitetului Executiv județean al PSD Caraș-Severin s-a votat ieri retragerea sprijinului politic față de aceștia. Hurduzeu este de părere că o astfel de decizie nu trebuia luată chiar înainte de startul campaniei electorale. Mai mult chiar, Hurduzeu susține că nici excluderea din partid a primarilor Beg și Suru nu este una oportună și afirmă că încă nu este prea târziu pentru a se renunța la această măsură.

Consecvent cu atitudinea pe care a avut-o de fiecare dată când a fost vorba din schimbarea din funcția de vicepreședinte al forului județean, fie a lui Flavius Nedelcea, fie a lui Ionuț Popovici, președintele CJ își arată și de această dată suportul față de cel în cauză. Singura diferență acum este aceea că vicele nu se mai află în vizorul opoziției, ci al propriului partid. Hurduzeu, care a absentat de la ședința Cex-ului de ieri, își arată nedumerea cu privire la modul legal în care poate fi făcută o astfel de shimbare, având în vedere că retragerea sprijinului politic nu este prevăzută în noul cod administrativ.

„Cu domnul Nedelcea am făcut echipă foarte bună, la fel cum am făcut cu domnul Popovici și vom face echipă bună în continuare. Am înțeles și din presă și din ședința de ieri, pentru că sigur am solicitat informații, am înțeles că este o retragere a sprijinului politic. În noul cod administrativ nu se regăsește acest lucru, retragerea sprijinului politic. Nici pentru cei doi consilieri județeni , cărora sigur că le apreciez activitatea și din punctul meu de vedere, al președintelui Consiliului Județean, nu am nimic a le reproșa, nici doamnei Lenuța Ciurel și domnului Gabriel Dinu și nici domnului Flavius Nedelcea. Până la acest moment nu au existat adrese nici la nivelul Consiliului Județean , nici la nivelul Prefecturii privind decizia de ieri a Comitetului Executiv al organizației județene a PSD, dar dacă este să mă exprim față de acestă decizie, nu cred că înainte de o campanie electorală, era imperios necesar acest lucru.

Nu cred că este oportună nici excluderea din partid a celor doi primari, de la Marga și Bucușnița, pentru că din câte am discutat cu dânșii lăsând la o parte relația mea de prietenie cu ei, suntem colegi de partid de foarte mult timp, și dânșii măcar ar fi avut pretenția de a fi chemați la o astfel de ședință în care sunt înfierați pentru a putea să își spună punctul de vedere. Eu cred că în continuare și Vichentie Suru și Nicolae Beg pot fi recuperați și să rămâne membri al PSD”, a declarat Silviu Hurduzeu, vicepreședinte al organizației județene a PSD.

Cred că pentru PSD este mult mai important în perioada următoare să strângem rândurile, decât să începem să ne eliminăm unul câte unul”, a afirmat Hurduzeu, care a făcut un apel la unitate.

 

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei