Ideea lui Popa de a prelua parcările de la Eco-Bau, pusă la pământ de consilierii PSD! „Domnul primar prezintă tendențios situația”

modelmic+editorial

În  cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc ieri la sediul PSD din Reșița, consilierii locali social-democrați și-au exprimat pe larg părerea cu privire la ideea primarului Popa de a despăgubi Eco-Bau Park pentru a ne ceda parcările din oraș cu patru ani mai repede de încheierea contractului.

Nelu Popa a adus situația în discuție în ultima ședință de Consiliu Local, atunci când le propunea consilierilor locali alocarea unei sume de 500.000 de lei care să meargă spre Eco-Bau Park, în schimbul parcărilor de pe raza orașului pe care firma le gestionează. Edilul explica atunci că suma ar fi recuperată, având în vedere că, din estimările sale, încasările pe patru ani ale Eco-Bau sunt de aproximativ 2 milioane de lei.

„Eco-Bau mai are 4 ani de contract cu Reșița, asta înseamnă cam 2 milioane de lei încasări estimate. Ei ne-au solicitat 500.000 de lei ca să renunțe la contract, eu aș fi fost gata să îl închei mâine, dar am dificultăți în a-i face pe consilieri să înțeleagă că o astfel de decizie este în beneficiul reșițenilor”, explica Popa atunci.

Părerea social-democraților a fost vehementă de la început: „ne depășim atribuțiile dacă facem acest lucru”.

„Cu parcările nu este în regulă, ne depășim atribuțiile. Nemulțumirile reșițenilor legate de proasta gestionare a parcărilor de această firmă nu pot fi considerate probleme de interes local și național, nu ne putem depăși atribuțiile și să facem așa ceva, să despăgubim o firmă. Știu, e greu, mai sunt patru ani și din ce am înțeles și contractul a fost sudat deja pe această perioadă. Discutăm istorie. Mă tem că nu avem de ales decât să așteptăm acești patru ani”, a explicat consilierul local Mirel Sabo.

Florin Feraru a intervenit și el în cadrul discuției de ieri, spunând că au existat consultări și cu Curtea de Conturi, concluzia fiind că banii cu care va fi despăgubită Eco-Bau trebuie recuperați. Lucru incert, spune consilierul PSD, în condițiile în care nimeni nu a estimat până și cheltuielile pe care gestionarea unor parcări le presupune.

Mai exact, autoritățile locale ar investi niște bani pe care se bazează să îi recupereze din încasări, existând însă riscul ca lucrurile să dea cu minus dacă gestionarea acestor parcări presupune cheltuieli mai mari decât încasările.

„Domnul Popa prezintă tendențios situația cu parcările. Din punctul nostru de vedere, din discuția cu Curtea de Conturi, Primăria, pe lângă cei 500.000 de lei pe care ar trebui să îi dea firmei Eco-Bau pentru a renunța la contract, ar trebui să renunțe și la 200.000 de lei redevențe, ceea ce înseamnă că Primăria pierde 700.000 de lei în urma acestei rezilieri.

Curtea de Conturi ne-a spus că acești bani trebuie recuperați, sau cineva trebuie să își asume că vor fi recuperați. Domnul primar a menționat că banii vor fi recuperați din încasări, doar că nimeni nu a prezentat și cheltuielile care vin odată cu gestionarea parcărilor, degeaba am estimat noi suma încasărilor, dacă poate vom fi nevoiți să cheltuim mai mult decât profitul. De ce ar fi dispuși cei de la Eco-Bau Park să renunțe la contract dacă e așa profitabil”, a explicat consilierul local Florin Feraru.

CITEȘTE ȘI: Primarul Popa vrea să ia parcările de la Eco-Bau, consilierii zic NU! „Le-am putea gestiona mai bine”

Alexandra JURCA

Stiri similare

4 Comentarii

 1. zero

  „Domnul Popa prezintă tendențios situația cu parcările…” – Bine ca v-ati dat seama!
  Nu doar tendentios ci alterat si curveste, asa cum ii este si caracterul.
  Daca i-a mers cu manipularea (prosteala) Consiliului la “afacerea” cu Ro-A-Tir (peste 500.000 EUR) ce mai conteaza inca una de 500.000 RON peste alte mânării si substituţii mai marunte? Doar a creeat deja un precedent de… “acoperire in colectiv”.

  Raspunde
 2. Toader

  Citez din spusele dlui Mirel Sabo:”Nemultumirile resitenilor legate de proata gestionare a parcarilor de aceasta firma nu pot ficonsiderate probleme de interes local..”Zau domnule consilier, pai daca zici(cu materialul clientului) ca sunt “nemultumirile resitenilor” NU sunt de “INTERES LOCAL”?Stiu ca sunteti un om inteligent, dar nu va lasa sa fiti corect!E de inteles, stati in front!Cum sa ia astia in continuare niste bani NEMUNCITI, cand toate parcarile au fost realizate din fonduri publice?

  Raspunde
 3. Adrian

  Sa le preia dupa ce isi platesc cocalarii amenzile la EcoBau.
  Daca preia asa parcarile, Primaria va trebui sa plateasca din bani publici si amenzile restante ale cocalarilor resiteni.
  Deci … daca pimarul vrea sa preia parcarile … sa-i oblige mai intai pe cocalari sa-si plateasca amenzile. Dupa aia … sa faca ce-o vrea, dar sa nu ma puna pe mine sa le platesc amenzile cocalarilor din Resita.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei