Iluminatul public blochează conturile Primăriei Anina! Românu, pus la plată în urma unei decizii a fostei administrații!

modelmic

Primăria Anina trage acum ponoasele în urma unui contract dezastruos încheiat de fosta administrație în urmă cu 10 ani. Este vorba de un parteneriat între Primărie și o formă din Cluj, SZD Electro, prin care s-a dorit reabilitarea iluminatului public din Anina. Departe de a aduce beneficii urbei, parteneriatul s-a dovedit până la urmă o adevărată țeapă, susține edilul Gheorghe Românu, în urma căreia actuala administrație s-a trezit cu o datorie de peste 1 milion de lei și cu sechestru pe conturi. 

Ne-a venit o sentință judecătorească pe un contract din 2006 pentru reabilitare de iluminat public. Acolo s-a făcut o reabilitare în 2006-2007, printr-un parteneriat, deci nicidecum printr-o licitație. Prin acest parteneriat comunitatea trebuia să aibă două avantaje: unu, ca după plata ratelor să ne rămână sistemul de iluminat și al doilea, un avantaj indirect, în sensul că trebuia să existe o reducere a consumului de energie electrică, iar suma economisită la plata energiei să fie folosită pentru plata lămpilor stradale.

Plata acestora se ridica la o rată de 20.000 de lei, rată care s-a putut plăti până la un anumit moment și apoi și-au dat seama cei dinaintea mea că de fapt nu a fost un parteneriat ci a fost un fel de țeapă și n-au mai plătit.

Atunci au început judecățile. Eu venind primar trebuia să continui aceste judecăți, aceste litigii și în final datorită actelor făcute atunci, am pierdut acum în primă instanță și automat au venit cu sechestre”, a explicat primarul orașului Anina, Gheorghe Românu.

Edilul se declară indignat de faptul că executorul a pus sechestru pe conturile Primăriei, deși decizia instanței nu este una definitivă, iar Curtea de Apel București a dat o sentință prin care se suspendă punerea în aplicare a acestei decizii, până în momentul în care nu există o sentință definitivă și irevocabilă în acest caz.

Executorul, chiar dacă nu s-a terminat cu procesul pe toate forurile, vine să pună execuție de acum. Asta pentru că este vorba de o sumă de bani mare, iar ei primesc un procent din această valoare. A pus sechestru pe conturi, a făcut tot felul de hârtii, s-a interesat de proprietăți. Dar noi avem sentința de la Curtea de Apel București prin care se arată clar că se suspendă punerea în aplicare a decizie până la sentința definitivă și irevocabilă”, a adăugat Gheorghe Românu.

În total, suma pe care Primăria Anina o are de plătit, conform sentinței judecătorești este de 1.100.000 de lei, o cifră enormă pentru bugetul orașului, care anul acesta a fost deja văduvit, fiind micșorat de la București cu aproximativ 30%.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei