Înălțarea Sfintei Cruci pe Muntele Mic, sub observația medicilor militari timișoreni, care vor oferi consultații medicale gratuite, la 1670 m!

modelmic

Caravana medicală Uniți sub Tricolor prin Sănătate, continuă astăzi la Crucea Monument de pe Muntele Mic, din județul Caraș-Severin, pentru participanții  la pelerinajul organizat în memoria eroilor români făuritori ai Marii Uniri din 1918.

După oficierea Sfintei Liturghii, personalul medical din Spitalul Clinic Medical de Urgenţă “Dr. Victor Popescu” Timişoara va oferi consultaţii medicale gratuite astfel: O.R.L., cardiologie, analize glicemie, saturaţie oxigen, determinare tensiune arterială, efectuare de E.K.G. Echipa medicală a Centrului de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului va prezenta demonstrativ manevre de prim ajutor salvatoare de viaţă.

Caravana medicală Uniţi sub Tricolor prin Sănătate” este un proiect aprobat de Ministerul Apărării Naţionale şi susţinut de Direcţia Medicală.

Persoana de contact – Director medical Locotenent-colonel medic dr. Mihaela-Roxana NICOLIN, tel. 0722/684128.

,,Crucea-monument de pe Muntele Mic datează din anul 1936, la început fiind construită din lemn, veghind astfel peste Banatul Montan până în anul 2003, când vechea cruce a fost înlocuită cu o cruce din structură metalică. Evenimentul comemorativ din 14 septembrie ne invită la comemorarea părinţilor României Mari, la un secol de la naştere” după cum transmite Episcopia Caransebeșului.

 

Sergiu TABAN

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei