Încă o rundă în meciul dintre Silviu Hurduzeu și Ana Vasile! Sancționarea directorului DGASPC rămâne în picioare!

modelmic

Consilierii județeni cărășeni au votat astăzi în unanimitate respingerea plângerii prealabile formulată de către Ana Vasile, directorul executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, împotriva unei hotărâri a Consiliului Județean din luna decembrie care prevedea sancționarea acesteia cu mustrare scrisă. 

Ana Vasile a fost sancționată, la propunerea Comisiei de Disciplină din cadrul CJ Caraș-Severin, for în subordinea căruia se află și DGASPC pentru trei abateri: desfășurarea activității didactice în timpul programului de lucru de la DGASPC, transferul unei minore aflată în grija Direcției de la un centru la altul fără respectarea procedurilor legale și, nu în ultimul rând, pentru atitudinea de insubordonare manifestată față de șeful ierarhic, adică față de președintele Consiliului Județean.

Nemulțumită de sancțiune, deși aceasta a fost considerată a fi una prea blândă de o parte a consilierilor județeni, Ana Vasile a decis să o conteste, prezentând o plângere forului județean în care arăta printre altele că și-a desfășurat activitatea didactică la UEM și la Tibiscum cu aprobarea conducerii CJ și că ar fi renunțat la zilele de concediu de odihnă în contul orelor alocate predării. În plus, Ana Vasile s-a arătat nedumerită cu privire la abaterea disciplinară de care a fost acuzată, susținând că nu are ce își reproșeze și că nu înțelege în ce constă atitudinea ei de insubordonare față de șeful ierarhic.

Consilierii județeni nu s-au lăsat însă impresionați de justificările prezentate de Ana Vasile și care se întind pe parcursul a aproape șase pagini și au votat în unanimitate respingerea plângerii depuse de aceasta.

Plângerea prealabilă a fost analizată inclusiv de Comisia de disciplină care a propus aceea sancțiune, iar Comisia în unanimitate de voturi a propus păstrarea sancțiunii. Ca urmare, proiectul inițiat de către mine a fost de respingere a plângerii prealabile a dnei Ana Vasile, adică a menținerii sancțiunii, proiect de hotărâre care a fost votat în unanimitate de către colegii din CJ”, a declarat la finalul ședinței Silviu Hurduzeu.

Președintele forului județean a mai adăugat că la nivelul Consiliului Județean a fost instituită o comisie de control care a verificat plângerile primite cu privire la activitatea directorului DGASPC. „În urma verificării acelor aspecte, s-a întocmit un raport care va fi prezentat într-o ședință ordinară, ședința de astăzi fiind una extraordinară. De asemenea, raportul a fost înaintat și instituțiilor statului, cei care ne-au făcut sesizări privind activitatea de la nivelul DGASPC”, a precizat Hurduzeu.

Karina TINCUL

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Jianu

    Astfel de specimene nu au ce cauta la conducerea unei astfel de institutii. Verificati cati parinti de politicieni au certificate de handicapati si atunci va dati seama de ce mai e in functie.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei