Alte patru cazuri de gripă, confirmate în Caraș-Severin! Printre pacienți este și un copil de cinci ani!

modelmic

Numărul cazurilor confirmate de gripă continuă să crească în județul Caraș-Severin. Direcția de Sănătate Publică a județului anunța săptămâna trecută, prezența virusului gripal la 15 pacienți din Caraș-Severin. De atunci însă, au mai confirmate alte patru cazuri, printre care și un minor de doar cinci ani.

Alte patru noi cazuri de gripă confirmate în urma analizelor de laborator de la Institutul Cantacuzino din București ridică totalul infecțiilor cu virus gripal în Caraș-Severin la 19. Ultimele patru îmbolnăviri au fost constatate la o femeie de 77 de ani din localitatea Valeadeni, un bărbat de 52 de ani, un copil de 5 ani și un alt bărbat de 47 de ani, toți din Reșița, cu toții nevaccinați.

Autoritățile medicale continuă programul de măsuri speciale pentru limitarea extinderii virusurilor gripale”, precizează Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin.

Până în prezent, în Caraș-Severin s-a înregistrat un deces din cauza gripei. Este vorba o femeie de 75 de ani din Obreja, care a fost internată cu mai multe afecțiuni la Spitalul din Caransebeș. La nivel național, numărul deceselor provocate de virusul gripal a trecut de 100.

Conform cifrelor oferite de DSP Caraș-Severin, județului Caraș-Severin i-au fost repartizate 9960 de doze de vaccin antigripal, care au fost epuizate. DSP a cerut suplimentarea acestora, iar din cele 500 de doze cerute, județului i-au fost repartizate încă 150 de doze.

foto: libertatea.ro

 

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei