Încă puțin și intrăm în rândul județelor roșii: incidența în Caraș-Severin 2,13

a

Numărul persoanelor infectate cu noul virus în Caraș-Severin crește de la o zi la alta, la fel cum crește și numărul deceselor și al persoanelor internate la ATI. Conform ultimelor date publicate ieri de DSP, de la începutul lunii martie avem 2751 de persoane infectate, aproape o mie vindecate, peste 150 decedate și aproape 15 internate din care 13 pe secțiile ATI. Diferența se regăsește, conform datelor furnizate de DSP, în izolare la domiciliu sau în carantină. Numărul testelor efectuate din martie și până ieri era de 7367.

Incidența persoanelor infectate în ultimele 14 zile la mia de locuitori în Caraș-Severin este de 2,13, cu 689 de persoane, fără a pune la socoteală și focarele. Dintre acestea 390 sunt în municipiul Reșița, ceea ce a condus la creșterea incidenței la 4,62 la mia de locuitori. Alte localități cu incidență de peste 4 sunt: Târnova, care a trecut deja de 5, Goruia, Naidăș și Grădinari. Cu o incidență a îmbolnăvirilor cuprinsă între 3 și 4 sunt localitățile: Coronini, Berliște, Ocna de Fier, Fârliug și Ciudanovița.

Alte 14 localități înregistrează o incidență cuprinsă între 1,5 și 3 cazuri la mia de locuitori. În ordine crescătoare, acestea sunt: Oravița, Caransebeș, Lupac, Slatina Timiș, Armeniș, Bolvașnița, Băile Herculane, Ciclova Română, Cornea, Buchin, Pojejena, Obreja, Marga și Răcășdia. De menționat faptul că există în județ 19 localități rurale în care incidența cazurilor de infectare în ultimele 14 zile este zero și 33 de localități în care aceasta este cuprinsă între 0,25 și 1,5 la mie.

În toate localitățile cu incidența cuprinsă între 1,5 și 3 elevii merg la școală alternativ, iar în cele cu incidență de peste 3 școala se face exclusiv on-line. Conform ultimelor date furnizate de Inspectoratul Școlar Județean, aproape 40% dintre elevii cărășeni desfășoară procesul educațional exclusiv on-line.

 

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei