Refugiați prinși când încercau să treacă ilegal granița în România, pe la Mercina

 

politia 2

Cinci irakieni au încercat să intre ilegal în România. Poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa – I.T.P.F. Timişoara, au depistat pe raza localității de frontieră Mercina, patru persoane adulte și un minor, cetățeni străini, care se deplasau de la frontiera cu Serbia spre interiorul ţării.

Cei patru, două femei și doi bărbați, cetățeni străini din Irak au declarat la cercetări că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, cu intenţia de a ajunge în Germania.

Refugiații depistați de polițiștii de frontieră au vârste cuprinse între 19 şi 28 de ani, cu ei aflându-se și un copil în vârstă de 1 an.

Cetățenii irakieni au fost duși la sediul Poliţiei de Frontieră Oraviţa pentru cercetări.

În prezent se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Persoanele vor fi predate Centrului de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

foto: arhiva Politia de Frontiera

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei