Încă un pas spre Liga a II-a pentru CSM Şcolar Reşiţa

modelmic

În prezenţa a aproximativ 1000 de spectatori, miercuri 10 aprilie 2019, CSM Şcolar Reşiţa a reuşit încă o victorie în drumul spre ocuparea primului loc în Seria a IV-a a Ligii a III-a, contând pentru etapa cu numărul 22, împotriva celor de la Metalurgistul Cugir.

Meciul a debutat sub semnul echilibrului. Reşiţenii au construit atacurile cu puţină teamă, conştienţi de importanţa rezultatului pentru a face un pas important pentru finalul campionatului. Antrenorul Leo Doană a fost nevoit să facă o primă modificare de jucător în minutul 42, când l-a introdus pe Velcotă în locul lui Săulescu, căruia i-a recidivat o mai veche problemă medicală.

Repriza a doua a arătat a altă faţă a echipei reşiţene, care a revenit pe teren hotărâtă să obţină cele trei puncte. Ofensiva gazdelor a dat roade în minutul 66, când Staicu a reluat în plasă din mijlocul careului mic. De remarcat ar fi şi inspiraţia antrenorului reşiţean care, înainte de marcarea golului, era pregătit să-l schimbe pe Staicu cu Babei. Golul a însemnat şi o descătuşare a jucătorilor antrenaţi de Leo Doană, aceştia legând mult mai lejer pasele.

Jocul reşiţenilor a fost mai deschis, pe fondul unei scăderi fizice a jucătorilor oaspeţi care, cu excepţia câtorva ocazii, nu au pus în pericol poarta gazdelor.

Insistenţa reşiţenilor s-a concretizat prin marcarea golului doi, de către Velcotă, în minutul 72, în urma unei şut la colţul lung al porţii apărate de Bănică. După marcarea golului, Leo Doană a făcut câteva schimbări: în minutul 74 l-a introdus pe Banac în locul lui Staicu, în minutul 84 Babei i-a luat locul lui Vădrariu, iar în minutul 90 Musteţa l-a înlocuit pe Ene.

După acest joc, CSM Şcolar Reşiţa a acumulat 44 de puncte, urcând pe locul 2, la un singur punct distanţă faţă de Şoimii Lipova, echipa de pe primul loc, care a câştigat cu 1-0 meciul disputat vineri cu cei de Chişineu Criş.

Un meci important, cu o echipă bună a campionatului. O primă repriză echilibrată, dar a doua repriză am dominat-o din punct de vedere tactic şi ne-am creat câteva ocazii, din care am înscris şi două goluri. Felicit, încă odată,  băieţii! Ca de fiecare dată când câştigăm sunt de apreciat. Este al treisprezecelea joc, din care am pierdut unul şi am obţinut un egal şi nu pot decât să-i felicit pe băieţi. Sunt mulţumit de jocul echipei, fiind jocuri grele: cu Lugojul, cu Girmata. Echipele se mobilizează când vin la Reşiţa, avem alt statut, nu mai îl avem pe cel de locul 10 – 11. Şi eu dacă aş fi pe locul 10 şi aş juca cu echipa de pe primul loc mi-aş lua măsuri de precauţie, aş închide jocul, sunt multe de vorbit la acest capitol dar, când câştigi, nu mai contează jocul, contează rezultatul. Aş fi mulţumit să câştigăm toate jocurile şi jocul să fie mai puţin bun. Degeaba jucăm bine şi pierdem, rămân punctele şi nu rămâne jocul. Săulescu a avut o accidentare, a jucat şi la Alba Iulia tot accidentat şi, din păcate, azi a făcut o ruptură la muşchii inghinali, urmând să facă o pauză cel puţin o lună de zile. Am surprins adversarul mutându-l pe Săulescu pe partea stângă. În prima repriză oaspeţii au venit cu centrări de pe partea lul Vadasis, având doi jucători de viteză, tehnici, pe benzi. Prin mutarea sa pe partea stângă, Săulescu fiind un jucător de picior drept, i-am oferit posibilitatea să intre de pe partea stângă să intre în interior, în combinaţie cu atacanţii. La fel Piciu’ (Vădrariu) pe partea dreaptă. Nu avem obiectiv promovarea, dar nu ne dăm la o parte, dacă acum ne obligă şi locul din clasament. Se va simţi o presiune în plus, dar băieţii sunt conştienţi că avem o şansă acum. Se doreşte promovarea la nivelul conducerii oraşului. Şi eu vreau acest lucru, vă daţi seama ce ar însemna pentru mine. Dar. o las cu declaraţiile mai moale, sperăm să ne ajute rezultatele şi să promovăm. Să dea Dumnezeu! În ultimile etape ne-au cam ajutat rezultatele dar, după cum am zis şi data trecută, nu depinde numai de noi, mai depinde şi de alţii”, a declarat Leo Doană.

Un alt meci important va fi cel de sâmbătă, 13 aprilie, cu Cetate Deva, care va începe la ora 17:00.

CSM Şcolar Reşiţa: Zimmermann – Szijj, Bactăr, Vlădia, Vadasis – Săulescu (min. 42, Velcotă), Toma, Breşneni, Toma, Vădrariu(min. 84,Babei) – Staicu (min. 79,Banac), Ene(min. 90, Musteţa); pe banca de rezerve au luat loc şi Toader, Mierlici, respectiv Roşca.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157704516698852″]

 

Miruna MIHANCEA

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei