fbpx
3.7 C
Reșița
duminică, 03 decembrie 23

Încălzire pe turnantă: Remus Rof vine tare din urmă, Nelu Popa îi simte răsuflarea în ceafă!

 

Invitat de către Reper24 la o introspecție pe tema proiectului de mobilitate urbană din municipiul de pe Bârzava, primarul Ioan Popa a făcut o declarație pe care aș cataloga-o drept una mai mult decât interesantă.

Întrebat dacă va candida pentru  un nou mandat în cursa electorală din 2024, Ioan Popa  a afirmat pentru Reper 24 că va încerca să ducă la capăt toate proiectele pe care și-a pus amprenta în cele două mandate câștigate în municipiul Reșița.

Există argumente sau dacă doriți mi se aduc de către alte persoane argumente pentru a continua munca la primăria Reșița. Dar asta nu înseamnă că îmi doresc neapărat un al treilea mandat. Pur și simplu presiunea este foarte mare și nu știu dacă sunt dispus, acum când n-am terminat două mandate să mă gândesc să mai fac unul. Pentru că, dacă mă gândesc că mai am doi ani din acest al doilea mandat e un lucru, dar dacă mă gândesc că mai sunt încă 6 ani de mandat (cu presupusul mandat numărul 3) înseamnă că sunt la jumătatea calvarului“.

Vă este teamă de vreun candidat care ar intra în cursă în 2024, domnule primar Ioan Popa?

Nu, absolut nu îmi este teamă, ceea ce nu înseamnă că eu sunt câștigător din start în fața oricui. Dar ca să înțelegeți mai bine, chiar săptămâna trecută l-am sunat pe unul din cei care se anunță a fi un viitor contracandidat (îl amintesc pe Remus Rof din postura de candidat PSD iar Ioan Popa dă din cap afirmativ, fără a-i pronunța numele acestuia) și i-am transmis invitația de a veni la primărie să îi prezint proiectele, vorbesc de cele 118 proiecte aflate în diverse stadii de implementare. I le dau, să se acomodeze cu ele. Și, Doamne ferește, dacă mi se întâmplă ceva sau poate chiar câștigă acest candidat, să fie familiarizat cu ele. Pentru că eu consider că ar fi fost mare lucru să fi primit proiectele, cu un an doi înainte de candidatură pentru a ști cu ce urmează să mă confrunt. Iar cele 118 proiecte, consider că nu sunt puține și e bine să știi cu ce se confruntă primăria Reșița, cum stau lucrurile“.

Remus Rof: „Evident că voi candida la Reșița!“

De cealaltă parte, actualul primar al comunei Dognecea, ales, să ne reamintim, cu o largă majoritate, Remus Rof, atacat la baionetă de președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca în legătură cu contracte avute de firmele acestuia în trecut cu instituția de administrație județeană și legate de drumurile executate, aflate în întreținere ori deszăpezirile efectuate, nu face un secret din candidatura pe care și-o dorește în 2024: cea pentru funcția de primar al municipiului Reșița!

În ciuda celor ce nu dau nicio șansă contracandidaților lui Nelu Popa, Remus Rof pare că înoată împotriva curentului, dar cu o mare încredere în potențialul propriu și în momentul alegerilor din 2024. „Evident că voi candida pentru funcția de primar al municipiului Reșița! De ce? Pentru că, așa cum știu, pentru că stau zi de zi printre oameni iar aceștia nu se feresc să îmi spună sunt multe, mult prea multe nemulțumirile reșițenilor și consider că prin experiența mea și energia pe care le voi pune în slujba Reșiței, pot face cu adevărat bine acestui oraș. Nu e momentul să fac afirmații legate de programul pe care îl pregătesc, de ce planuri și direcții vizez și doresc să eficientizez, dar vă rog să mă credeți că voi intra în cursă cu cele mai bune și pozitive gânduri pentru toți cetățenii acestei urbe. Totodată nu voi fi niciodată genul de om care să nu recunoască meritele, dacă acestea sunt, ale primarului actual. Dar vă rog să mă înțelegeți, ar fi prematur să fac declarații în acest moment. Momentan mai am lucruri importante de realizat pentru cetățenii care mi-au dat încrederea loc la Dognecea“, au fost câteva din gândurile expuse de edilul Dognecei, Remus Rof.

Să fie domnul Rof înștiințat de unele lucruri pe care noi nu le deslușim încă, precum acela că Ioan Popa nu se va înscrie în cursa electorală municipală? Să fie Remus Rof genul de contracandidat pentru care cel aflat în funcție nu îi oferă nicio emoție? Ori, printr-o strategie de rit vechi, se încearcă promovarea de către PSD, pentru momentul 2024, a unei locomotive care să adune voturi atât de necesare pentru a-l propulsa pe candidatul stângii de la acel moment în fruntea Consiliului Județean Caraș-Severin? Sunt întrebări la care vom primi răspunsuri în urma alegerilor de peste doi ani. La cum l-am simțit pe Ioan Popa, teoria precum că acesta ar urma să candideze la Consiliul Județean cade cu brio. Dar să ținem cont și de faptul că, atunci când își leagă numele de un proiect, „Tăiețelu“ e un jucător abil, unul care a învățat să-și gestioneze cu grijă victoriile, atunci când intră în arenă.

De cealaltă parte, Hurduzeu pare condamnat să intre în arenă cu Dunca, zis și  „Parchet“ (după numărul de dosare pe care le are pe rolul instanțelor), cu o armată PSD mult întărită față de 20 -20, cu Popovici și Nedelcea în lot, cei care, sub comanda liderului Mocioalcă vor trage la rame în aceeași barcă, this time.

Evident, să nu care cumva să credeți că până atunci, contracandidații Banatului de Munte de la municipiu, oraș sau județ nu își fac conștiincios temele, pregătiți să își ofere unii altora o serie impresionantă de surprize-surprize, unele menite să-i facă KO încă dinaintea intrării în cursa electorală.

„C-așa-i în tenis“, vorba memorabilului Toma Caragiu pe care merită să-l urmăriți, mai cu seamă pentru că, între timp, lucrurile nu s-au schimbat prea mult…

Sergiu TABAN

8 COMENTARII

 1. Sper si sunt convinsa ca dl Popa nu o sa aiba nicio problema in a castiga un nou mandat. Daca nu va fi asa inseamna ca resitenii nu merita un oras modern si o viata mai buna. Mult succes domnule Popa. Sunt convinsa ca toate proiectele pe care le avesti in plan vor fi realizate.

 2. „Există argumente sau dacă doriți mi se aduc de către alte persoane argumente pentru a continua munca la primăria Reșița. …”

  Înduioșător!
  Adică (bietul de el) este doar un personaj ”ghidonat” (de către alte persoane), fără urme sau veleități de ciocoi samavolnic și pervers (pe spatele și taxele altora).
  Ca să vezi …

 3. Probleme nu va avea, cică e democrație 🤞🤞,care o fi aia și are dreptul dacă mai vrea să fie păstor la turmă, hmm mă scuzați, premariu. Un oraș modern mai e de discutat dar o viață mai bună e un S.F.,la ce vremuri ni se hotărăsc și ni se ordonă, e greu de spus. Speranța dacă mai există așa cum o mai știam unii dintre noi odată, aici sunt multe semne de întrebare. Dar nea Tăițelu spunea la un moment dat că vrea să plece într-o călătorie prin Orientul îndepărtat în sfârșit ceva de genul pentru a găsi o muză, o dodă hindi care să îl ajute la regăsirea Eu-lui pierdut, ceva de genul era scris undeva într-un articol sau…😁😁😁🤪🤪🤪

 4. Amândoi au interese pe munte……subliniez AMÂNDOI. Cred că mai degrabă îi suflă în ceafă să-l răcorească. Sperăm că va apărea și un candidat care să vină pentru reșițeni . Sunt sătul de mizeria oferită și de presă și de politicienii cărășeni.

 5. Nu cred că ne interesează hidoșenia de pensiune a dl. Rof sau blocul reconstruit dubios după amar de ani de mister Tăițelu vs.Gașca!Omul are dreptul la candidatura primăriei. Poate săvină și alții, este bună diversitatea, sau nu mai este democrație!? Oricine cu intenții bune și sănătoase poate să își lase amprenta pe urbea asta mică și sărăcăcioasă, așa cum este ea. Asta zicea și moș Chirtoacă sculerul!!😆

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei