Încasări de 3.000.000 de euro pe pământ cărășean! Străinii investesc în neștire, în timp ce bănățenii dorm!

modelmic

Situația investițiilor la nivel de județ este destul de gri, și asta pentru că cele mai multe administrații locale nu sunt în stare să pună la dispoziția potențialilor investitori nici o infrastructură mulțumitoare, nici facilități atractive.

Cu toate acestea, sunt coloși industriali care au îndrăznit să se avânte de ani buni de zile în pustietatea cărășeană, care abundă în terenuri fertile și natură prielnică.

Acesta este și exemplul societății Banat Farming, care de mai bine de opt ani a încercat apele din Banat și a realizat că acolo unde oamenii locului nu-și dau interesul, pot crește de fapt afaceri de un real succes.

Grupul german  Banat Farming a ajuns să dețină aproape 6.000 de hectare de teren arabil la nivel local, suprafețe pe care cărășenii, chiar dacă le aveau sub nas, le-au lăsat în voia sorții, fără vreun minim de interes de a investi și a produce la ei acasă.

Nu la fel de indiferent a fost și Marcel Weiserhoff, cel care a ochit bine potențialul zonei și a decis să producă el acolo unde lenea, sau delăsarea bănățeanului lăsa de dorit.

„Ne-am uitat la Polonia, Cehia, Ungaria şi am ales Ro­mânia. În alte ţări nu erau terenuri de vânzare sau suprafeţele nu sunt suficiente. În România poţi începe o fermă de unul singur, de la zero“, explică Marcel Weisehoff, citat de Ziarul Financiar.

Astfel, Banat Farming s-a extins repede în Oravița, oraș care tânjea, și încă o face, după investitori. O altă locație este în județul Timiș, cele două zone însumând un total de 5.500 de hectare de teren, în valoare totală de peste 25 milioane de euro.

Societatea activează în domeniul agricol, axându-se pe compactarea, ameliorarea şi valorificarea terenurilor arabile precum şi cultivarea acestora.

„În zona de activitate, achiziţionăm sau arendăm într-o anumită măsură – terenuri care de peste 20 de ani nu au fost cultivate. Aşadar, în decursul anilor, prin lucrarea şi fertilizarea solului reuşim să creştem potenţialul de producţie al acestor terenuri”, explică investitorii pe pagina lor online.

Banat Farming a decis să-și desfășoare activitatea principală la Oravița, acolo unde se află și sediul și administrația centrală a trei dintre cele patru companii membre ale grupului german. Aproximativ două treimi din suprafețele totale ale societății sunt situate în jurul fermei de lângă Oravița, afacerea din Banat aducându-le germanilor încasări de 3 milioane de euro anual.

Alexandra JURCA

Foto: www.economica.net

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei