Incendiul din zona Cornereva, stins după șase zile! Flăcările au distrus aproape 90 de hectare!

incendiu

Aproape 90 de hectare de vegetație au căzut pradă flăcărilor în urma incendiului care a făcut ravagii în ultimele zile în zona administrativ-teritorială Cornereva din județul Caraș-Severin. Focul a izbucnit încă de vineri, iar din cauza terenului greu accesibil și a condițiilor meteo, nu s-a reușit stingerea acestuia decât peste șase zile. Există suspiciuni că focul ar fi fost pus intenționat, cazul fiind în prezent cercetat de oamenii legii.

Incendiul din zona Cornereva a fost declarat lichidat miercuri după-amiază, în urma bilanțului întocmit zona afectată ridicându-se la aproape 90 de hectare.

Din informațiile primite de la structurile care au în administrare terenurile, suprafața totală afectată este estimată la aproximativ 88,5 hectare, din care aproximativ 78 hectare litieră și 10 hectare pășuni gol alpin”, precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic al județului Caraș-Severin.

Pentru stingerea incendiului au intervenit pompieri militari din Caraș-Severin, Gorj și Mehedinți, pompieri voluntari, angajați ai Ocoalelor Silvice Mehadia și Băile Herculane și angajați ai Parcului Național Domogled – Valea Cernei.

f f1

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei