Începe „Berzasca Balkan Fest”, cel mai prestigios și atractiv festival de muzică din Clisura Dunării!

modelmic

„Berzasca Balkan Fest”, se pregătește să dea tonul unui spectacol presărat cu surprize neașteptate și binevenite, în 9 și 10 august în comunitatea româno-sârbă din Clisura Dunării.

În ideea promovării oportunităților investiționale atât în Clisura Dunării, cât și în județul Caraș-Severin, primarul din Berzasca, Nicolae Furdui ne-a mărturisit că a avut o inițiativă cu partenerii din Serbia, efectiv cu comunitatea din Golubac, dar și localitatea Zuzemberk din Slovenia, ca împreună să realizeze un festival care să se desfășoare în toate cele trei localități, cu extindere ulterioraă și spre Macedonia și Grecia, astfel încât comunitățile care vor fi implicate în acest proiect să aibă posibilitatea unei dezvoltări din punct de vedere al turismului.

modelmic

Am pregătit un proiect european pentru acest eveniment, dar care are ca și rezultat final finanțarea în anul următor și, pentru a nu lăsa liber un an, între ideea de pornire a acestor campanii de promovare și de a atrage atenția asupra zonelor noastre, am hotărât ca începând din anula acesta să finanțăm cu efort propriu, din sponsorizări, un eveniment de anvergură la care vor participa pentru prima dată interpreți și ansambluri din Serbia și din România, urmând ca de anul viitor să intre și ceilalți parteneri în acest eveniment”, spune primarul din Berzasca, Nicolae Furdui.

Evenimentele se vor succeda, de anul viitor, la un interval de o lună de zile, în fiecare comunitate parteneră. Festivalul va avea loc la Berzasca în 8 și 9 august și va fi deschis în prima zi de către invitații din Serbia, dar și de comunitatea sârbă din localitatea gazdă. Vor susține concerte live, artiști din Serbia și România, precum Sneki, Rada Manojlovici, Mitar Mirici, Crisrina Voicu Bella, Maria Olteanu, Nicoleta Nucă și alții.

Copiii care vor deschide partea artistică, vor prezenta suitele de dansuri sârbești specifice comunităților din Clisura Dunării, a părții românești, dar evenimentul va avea ca și promotor defilarea „Regimentului De Gardă Eugeniu De Savoya 1716” Timișoara, care, sub parada ținutei perioadei medievale, vor atrage alaiul spre stadion unde se va desfășura evenimentul și, bineînțeles, cea de-a doua zi, când va fi prezentată partea românească a atracției. Este vorba despre Ansamblul Bocșana care vine de această dată să își prezinte meritoasele suite de dansuri, respectiv cea mai îndrăgită interpretă astăzi în Serbia, dar care este româncă din Severin, Cristina Voicu Bella, cea care a câștigat Zvezde Granda în Serbia, Maria Olteanu, Nicoleta Nucă și se va încheia tot evenimentul cu recitalul lui Ștefan Bănică Junior, care probabil este cireașa de pe tort anul acesta la Berzasca”, a declarat Nicolae Furdui.

Berzasca Balkan Fest – 2019 , va așteaptă, alături de organizatori, să va delectați și relaxați în această zona minunată și încântătoare din Clisura Dunării!

balkan-fest-berzasca

Elena FRANȚ

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei