Început de an universitar sub semnul respectului la UEM Reșița!

modelmic

Cu un număr mai mic de studenți decât în anii anteriori, Universitatea Eftimie Murgu din Reșița și-a deschis astăzi porțile pentru anul universitar 2018-2019. Un an universitar, care conform rectorului Andrade Bichescu, se va derula sub semnul respectului, atât pentru studenți, cât și pentru cadrele didactice.

Ceremonia de deschidere a anului universitar a început în mod tradițional, cu intonarea imnului Gaudeamus Igitur și rostirea unei rugăciuni, după care au urmat discursurile gazdelor și ale invitaților: rectorul Andrade Bichescu, prefectul Matei Lupu, președintele Senatului UEM, Doina Frunzăverde, reprezentanții Consiliului Județean Caraș-Severin, ai Inspectoratului Școlar Județean și ai Ligii Studenților. Cuvintele și îndemnurile acestora nu au ajuns însă în întregime la participanți, organizatorii având mici probleme cu sistemul de sunet, în condițiile în care amfiteatrul universității este destul de mare.

 

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157701703968564″]

 

Deși suntem la începutul anului suntem conștienți că vom avea parte de noi experiențe, de multe provocări împreună cu studenții noștri cărora dorim să le transmitem că ne vom da toată silința să le asigurăm cele mai bune condiții pentru a se forma profesional, pentru a dobândi acele competențe care să le asigure o integrare cât mai ușoară pe piața muncii”, a precizat rectorul Andrade Bichescu. Întrebat cu câți studenți pornește la drum în anul 2018-2019 universitatea reșițeană, rectorul Bichescu nu a putut să dea o cifră exactă. Acesta a explicat că nu a primit încă raportarea finală, dar că sunt undeva între 1000-1200 de studenți, iar că locurile bugetate au fost ocupate în întregime atât la studiile de licență cât și la cele de masterat. Andrade Bichescu a dat asigurări că s-a rezolvat și problema de la Facultate de Inginerie și Management, acolo unde exista riscul neînceperii anului universitar, deoarece statul de funcții nu a fost avizat până în ultimul moment. Fără să intre în detalii, rectorul a precizat că lucrurile s-au rezolvat „cu calm și mult discernământ”. Nu în ultimul rând, Andrade Bichescu a anunțat că în acest an universitar, UEM va derula proiectul „Respect”:

Încercăm să ne modificăm puțin metodele de predare, să ne adaptăm și noi cerințelor de pe piața muncii. Am început un dialog intens cu angajatorii, cu absolvenții noștri, vom continua cu studenții încercând să ne adaptăm aceste metode de predare exact pe nevoile identificate pe piața muncii, să le transmitem acele informații clare,concrete, precise de care ei vor avea nevoie. Chiar vom încerca să ne adaptăm stilul de predare la particularitățile studenților pe care îi avem la clasă”, explică Bichescu.

Iată o parte din ceremonia de deschidere a anului universitar 2018-2019, la UEM Reșița:

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei