A început demolarea anexelor și igienizarea grădinilor din Moroasa! În locul acestora vor fi ridicate 5 blocuri ANL

Gradini Moroasa

Administrația reşiţeană a început demersurile referitoare la construcția de blocuri ANL pentru medicii rezidenți, un proiect anunțat deja de ceva timp de primarul Ioan Popa, dar și de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin, în efortul de a atrage cadre medicale în municipiul de pe Bârzava. Intenția administrației locale este de a ridica clădirile în Moroasa, în zona în care Primăria deține terenuri pe care le-a oferit în trecut în chirie reșițenilor care își doreau o grădină. Contractele de închiriere nu au mai fost prelungite, decizia luată la finalul anului trecut de consilierii locali stârnind la momentul respectiv nemulțumirea cetățenilor care aveau grădini.

Pentru a obţine finanţarea de la Agenția Națională pentru Locuințe pentru ridicarea blocurilor ANL, Primăria Reşiţa are obligaţia de a executa studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pe un teren liber de sarcini, documente care trebuie depuse până la finalul lunii aprilie. În acest context, pentru încadrarea în termenele stabilite, Municipiul Reșița, prin Direcția pentru Administrarea Domeniului Public şi Privat al Municipiului Reşiţa a identificat un număr de 32 de parcele în zona Deal Moroasa-Grădiniţă.

Prin adresa 102487/20.12.2018 chiriaşii au fost înştiinţaţi că începând cu anul 2019 contractele de închiriere a grădinilor nu se mai prelungesc, conform H.C.L. 448/20.12.2018, prin care s-a aprobat suspendarea posibilităţii de prelungire a contractelor de închiriere a terenurilor situate în intravilanul/extravilanul municipiului Reşiţa, cu destinaţia de curte/grădină, până la aprobarea PUG-ului  Municipiului Reşiţa.

ANL

În adresa respectivă, chiriaşilor li s-a dat un termen de 20 zile de la notificare să ridice gardurile şi să igienizeze zona pentru efectuarea măsurătorilor. Din păcate, niciunul dintre foştii chiriaşi nu au reacționat la notificări,  ca atare, angajaţii Direcţiei de Întreţinere şi Reparare a Patrimoniului au  trecut la demolarea anexelor construite, igienizarea şi pregătirea terenurilor pentru a se putea efectua măsurătorile impuse de Agenţia Naţională pentru Locuinţe”, informează reprezentanții Primăriei Reșița.

Cele cinci blocuri care urmează a fi construite, vor avea un total de 30 de apartamente, imobilele vor fi de tipul P+2, cu două apartamente pe fiecare nivel, suprafețele fiind cuprinse între 60 și 100 de metri pătrați.

Citește și Grădinile închiriate de reșițeni în extravilanul și intravilanul orașului, pe cale de dispariție! „Sunt o piedică în dezvoltarea orașului”!

modelmic

Karina TINCUL

Stiri similare

1 Comentariu

 1. zero

  “un proiect anunțat deja de ceva timp de primarul Ioan Popa, dar și de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin”
  Proiectul Direcţiei de Sănătate Publică este unul foarte bun.
  Popa chiar are nevoie urgentă de (asistenţă cu) cadre medicale şi (eventual) tratament.
  Dar, pentru asta erau necesare doar 32 de parcele cu grădini, nu şi distrugerea tuturor grădinilor din oraş.
  Însă, cum problema lui pare a fi mult mai gravă…

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei