INCREDIBIL! Care au fost urmările unei acțiuni de igienizare derulate de un jandarm cărășean! „Am rămas stupefiat”!

 

modelmic

 Deșeurile colectate selectiv de un jandarm cărășean, voluntar în timpul liber, au fost răsturnate și sacii furați!

Un jandarm cărășean, deranjat de gunoaiele care „înfloresc” pe marginea șoselelor cărășene a decis să ia problema în propriile mâini și să igienizeze un spațiu din zona localității Ticvaniu Mare. Un gest mai mult decât lăudabil, ceea ce este însă incredibil s-a întâmplat ulterior: cineva a decis, se pare, că are mare nevoie de sacii de rafie cumpărați de jandarm din propriul buzunar, așa că a răsturnat deșeurile, colectate selectiv de bărbat, și a furat sacii.

Plutonierul major Adrian Borceanu își desfășoară activitatea la Oravița și spre deosebire de persoane care trec zilnic pe lângă gunoaiele aruncate pe marginea șoselelor, acesta nu a putut rămâne indiferent.

Fac naveta pe relația Reșița – Oravița și mi-au rămas pe retină gunoaiele, în mod deosebit cele din parcările de pe distanța aceasta și am hotărât în consecință. Mi-am cumpărat saci de rafie, sfoară și m-am pus pe treabă. La ieșirea de la serviciu, am parcat mașina, am strâns gunoaiele selectiv, plastic, gunoi menajer, doze de aluminiu și sticlă, pe care le-am fotografiat și le-am lăsat acolo. Ulterior am fost sunat de cineva de la Primărie cum că au fost furați sacii de gunoi. Mai întâi am reacționat pozitiv și am zis că probabil cineva a dus plasticul și sticla, tot ce am adunat eu la un centru de colectare. Și mi s-a spus – nu, gunoiul a fost răsturnat din saci și au fost furați sacii. Am rămas stupefiat”, a explicat pentru Reper 24, Adrian Borceanu.

Gestul jandarmului cărășean a fost luată însă și ca exemplu de o parte a locuitorilor din Ticvaniu Mare, care s-au pus și ei pe treabă și au igienizat zona.

Asta îmi dă un impuls ca să continui și la celelalte parcări. Aș aprecia orice ajutor, pentru că este inestetic ceea ce se vede pe drumurile publice. Acolo unde m-am apucat să curăț, nu știu, m-a durut sufletul. Sunt două cruci acolo în zonă, ori nu ai cum, profanul cu ceva divin, sfânt și cred că acesta a fost momentul care a declanșat acțiunea mea”, a mai adăugat Adrian Borceanu, care a ținut însă să atragă atenția autorităților că ar fi mai mult decât necesară amplasarea unor coșuri de gunoi în zona parcărilor, acestea lipsind în prezent cu desăvârșire.

shshs

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei