Incubator de peste 15.000 de euro pentru Maternitatea din Oravița! Primăria Oravița și Salvați Copiii se implică în proiect!

modelmic

Maternitatea Spitalului Orășenesc Oravița va fi dotată anul acesta cu un incubator de transport de ultimă generație. Aparatul, a cărui valoare se ridică la peste 15.000 de euro, va fi achiziționat în cadrul proiectului „Bun venit pe lume”, derulat de Salvați Copiii România. O contribuție la acest proiect va avea și filiala din Caraș-Severin a organizației, dar și Primăria din Oravița, care va organiza un concert caritabil pentru strângerea de fonduri. 

Concertul, susținut de trupa PACT se va derula pe data de 30 martie, de la ora 19:00, la Casa de Cultură din Oravița, banii strânși urmând să meargă către campania organizației Salvați Copiii.

Am găsit o deschidere foarte mare atât la Primăria Oravița cât și la Spitalul Oravița. Practic Primăria se ocupă de tot ce ține organizarea concertului și în plus și-a luat angajamentul de a valorifica în Oravița, 500 de brățări ale organizației Salvați Copiii, toți banii strânși urmând să se alăture fondurilor pentru achiziționarea incubatorului”, a declarat pentru Reper 24, președintele Salvați Copiii, filiala Caraș-Severin, Măriuța Simionescu.

Anii trecuți, filiala Caraș-Severin a organizației Salvați Copiii a reușit să strângă de fiecare dată în jur de 8.000 de lei, în urma campaniilor derulate în județ, depășind astfel suma minină de 5.000 de lei, necesară pentru ca proiectul să fie susținut de Salvați Copiii România. Drept urmare, aparatură medicală în valoare de peste 50.000 de euro a sosit în Caraș-Severin din anul 2012, în cadrul proiectului derulat de Salvați Copiii România. Aceasta a fost donată secțiilor de neonatologie ale spitalelor din Reșița și Caransebeș.

Din păcate, România se menține pe locuri fruntașe în clasamentul întocmit la nivelul Uniunii Europene cu privire la mortalitatea infantilă.  Conform datelor furnizate de INS, aferente anului 2012, în județul Caraș-Severin, rata mortalităţii infantile este de 11,6%. Potrivit estimărilor Salvați Copiii, o treime din aceste decese ar putea fi prevenite prin dezvoltarea de programe de suport pentru mame şi copii şi prin echiparea maternităţilor cu echipamente medicale performante.

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei