Indolență totală în Comitetul pentru Situații de Urgență! Membrii nu s-au prezentat la convocare! Și-au încheiat programul de lucru!

lupu

 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al Județului Caraș-Severin a fost convocat ieri în ședință de prefectul Matei Lupu. Surpriză însă: aproape jumătate din membrii respectivului comitet nu s-au prezentat la ședință, de vină fiind probabil ora stabilită – 16:00, când mulți și-au încheiat deja programul de lucru. Pentru ca ședința să se poată derula a fost nevoie ca absenții să fie sunați și chemați personal.

Prefectul Matei Lupu nu a digerat deloc bine lipsa de responsabilitate a șefilor de instituții care fac parte din CJSU și după observațiile pe care probabil că le-a făcut acestora ieri, astăzi a decis să îi mai tragă o dată de urechi, de față cu presa.

Dacă dvs credeți că acest Comitet Județean pentru Situații de Urgență este benevol, vă înșelați. Dacă la Colegiu mă sună un conducător că are o problemă și nu poate să vină și trimite un înlocuitor, sigur că îl înțeleg dacă problema este reală. Dar la Comitet Județean pentru Situații de Urgență nu vă înțeleg. Sper să fie prima și ultima dată când stăm să vă așteptăm să veniți și să trebuiască să vă sunăm. Adică unii primesc mesaj și vin, ceilalți sunt bine mersi, e ora 16:00, suntem la masa sau în excursie”, le-a reproșat Lupu celor care nu s-au grăbit ieri să ajungă la ședință.

Și cum scuza celor absenți se pare că a fost faptul că nu ar fi primit convocarea, nici pe mail, nici prin SMS, Lupu i-a cerut ieri șefului Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic al județului Caraș-Severin, Cristinel Coneru, să verifice situația, răspunsul lui Coneru fiind că mesajele au fost trimise către toți șefii de instituții care fac parte din CJSU.

„Mie nu mi-a plăcut niciodată să mă joc cu dispozițiile și cu ordinele. Atâta timp cât avem Comitet Județean pentru Situații de Urgență, și până și denumirea spune că e vorba de situații de urgență, nu cred că este normal să stăm să așteptăm ca să se adune reprezentanții. Aproape 50% din membrii Comitetului erau prezenți și pe ceilalți a trebuit să îi așteptăm până s-au trezit că au primit sau nu SMS-ul.

Norocul nostru că ieri a fost o aprobare de hotărâre, dar putea fi ceva grav. Orice se poate întâmpla. Să nu ne așteptăm că un lucru grav se poate întâmpla doar dacă plouă sau dacă bate vântul. Doamne ferește de un atac radioactiv sau de orice altceva. Trebuie să înțeleagă că nu ne jucăm cu așa ceva. Au primit dispoziție, au primit sms-ul și într-o oră trebuiau să se prezinte. Timpul era mai mult decât suficient”, a mai explicat o dată situația Matei Lupu.

Prefectul nu a vrut să dea numele celor care nu s-au deranjat să ajungă la ședință decât după ce au fost sunați, dar a afirmat că aceștia au avut aceiași atitudine și atunci când au fost chemați la centrul de comandă. „Noi suntem în inundații și tu îmi întârzii, că nu ai avut timp să ajungi de oriunde ai fi”, s-a arătat revoltat Lupu.

Karina TINCUL

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei