Îndrumător pentru (re)formarea profesională a activiştilor #rezist – partea a II-a

modelmic

După ultimul articol în care Liviu Dragnea a venit la Reşiţa, în media locală şi pe reţelele de socializare s-a dezlănţuit campania activiştilor #rezist şi nu aşa, dezorganizat sau pe persoană fizică, nu , flăcăii rezistenţi au mai demonstrat încă odată prin stilul caracteristic, adicătelea m..e PSD, ciuma roşie şi celelalte invective cunoscute, că cel care are o opinie diferită de a lor, le este duşman de moarte. Adevărat, ajutaţi şi de o parte a presei online, presă care a clamat cu emfază patriotică faptul că sâmbătă, în faţa sălii Lira erau vreo 1500 de protestatari #rezist! Asta chiar ţine de noaptea minţii, pentru că sâmbătă, şi dacă punem la socoteală jandarmii, poliţiştii şi amatorii de plimbare, în faţa liceului nu s-au adunat mai mult de 50-60 de persoane, alături de cei 3-5 protestatari aferenţi profesionişti…

Pe reţelele de socializare #rezistenţii mi-au urat de bine, mie, familiei, la jumătate din arborele genealogic, dar absolut niciunul dintre retarzii care şi-au exprimat părerile, între noi fie vorba, unii dintre ei au serioase probleme de exprimare, nu a venit, paşnic, cu argumente care să combată părerile expuse în articol. Să fie tacâmul complet, l-au trimis la origini şi pe Taban, deşi nu el a fost autorul articolului cu pricina.

Da, bravi rezişti, e democratic, am voie să am alte păreri decât ale voastre. Am voie să nu cred în prezidentul neamţ, care a făcut orice, numai bine nu, de când a venit la Cotroceni, am voie să nu cred în Julien Cioloş, clonă produsă în laboratoarele DST-ului franţuz, nici în Monicuţa Macovei, ministresa care a performat prin promulgarea celor mai proaste Coduri din istoria postdecembristă. De asemenea, nu cred în Codruţa, nici în forma în care Coveşi, ajutată de băieţii din câmpul tactic, a făcut justiţie. Şi aici nu vreau să vă înnecaţi în vomă, rezistenţilor, ori poate voi nu aţi fost la curent cu cazul Rarinca, Secară, Bârsan, Stan Mustaţă, cu metodele unităţilor de elită de la Ploieşti, Braşov sau Oradea, adevăraţi profesionişti care au trimis la puşcărie sau la moarte oameni care au fost ulteriori achitaţi pentru că nu existau faptele de care au fost acuzaţi.

Am voie să nu cred în mulţi oameni politici, nici în programele care le au, chiar dacă printre ei sînt şi PSD-işti, dar am voie să am prieteni şi la PNL şi la Pro România şi chiar am! Doar că pentru voi, nu ştiu dacă existaţi de-adevăratelea, că am văzut câteva conturi fake, cine nu e cu voi, nu numai că e împotriva voastră, dar e inamic declarat… Mai am voie să merg la vot, doar ştiţi asta, lucru pe care unii dintre voi nu l-au făcut şi nu ştiu cine v-a oprit, iar acum vă victimizaţi că sunteţi înşelaţi şi minţiţi. Mă rog, de vreo 30 de ani românul e minţit, înşelat, băgat degeaba la închisoare şi furat, dar, dragilor, rezistenţilor, parcă de vreo doi ani încoace încep să se mişte lucruri în ţara asta… Şi foarte posibil ca vouă, fundaţiilor din care faceţi parte, alea cu iz soroşist, ONG-urile în care activaţi , bine remuneraţi de afară, să nu vă fie pe plac. Dar asta e tipic românaşului, când îi merge bine, harş cu creanga pe care stă!

Am voie să cred că unii din membrii PSD din Caraş nu ies la bătaie ca voi, organizat, deşi tocmai asta trebuie să facă, altfel în viitorul apropiat sînt mâncaţi pe pâine şi e dezamăgitor pentru unii dintre ei, care au fost unşi în posturi bune şi plătite regulamentar , să nu iasă la bătaie doar pentru teama viscerală că la alegeri vin ceilalţi şi trebuie să îşi lase loc de bună ziua, poate- poate mai rămân un mandat pe scaune…

Frica de pierderea scaunului dăunează dragii mei, e un lucru dovedit , doar că voi trebuie să ştiţi de cine aţi fost puşi în funcţii.

Dragilor, reziştilor, vă admir curajul pe facebook, e normal, postaţi din Anglia, din Franţa , sunteţi driveri profesionişti, sau trăiţi PSF, a se citi „pe spatele familiei“, cel puțin aşa se recomandă în prezentare un erou rezist, conturile unora există dar lipsesc cu desăvîrşire, vorba lui nenea Iancu, în faţa calculatorului le ştiţi pe toate, vă pricepeţi la fotbal, la politică şi la femei, doar că aveţi unele greutăţi la scriere şi exprimare, ce să faci, nimeni nu e perfect…Am o rugăminte la voi, înjuraţi, fraţilor mai frumos,aşa, mai pe româneşte , nu toţi ne pricepe la fuckuri, fuckoffuri, mde nu sîntem toţi cool feişăn…Parcă mă simt altfel când îmi zice cineva de mama, sănătos, pe româneşte…

Şi ca să nu vă mai băgaţi unghia-n gât, promit că de azi o să cer la partid bani pentru articolele mele, până acum vă dau cu dragă inimă toţi banii pe care i-am primit, doar că nu am de unde, arginţii de care vorbiţi, ori nu i-am găsit eu, ori cei care trebuiau să plătească au avut vreo cădere nervoasă. Dar vă promit că, în cazul în care sunt plătit, jumătate din bani vi-i donez pentru stimularea activiştilor călători prin ţară, chiar dacă unii muncesc în Germania !

Vă mai rog, dacă nu vă plac eu, nu îmi atacaţi familia, prietenii, este posibil să atacaţi vreo rudă sau un prieten…Şi la sfîrşit, eu vă doresc toate cele bune, să aveţi o primăvară minunată, cu multe cătuşe şi tăvi de rahat şi tot ceea că vă propuneţi….să nu se împlinească… Nu săriţi la mine, e doar o dorinţă, încă nu e certitudine.

Adi NICA

Stiri similare

11 Comentarii

 1. Marcus

  Interesant, numărul “mare” de participanți la venirea lui Dragnea, reflectă cel mai bine susținerea care o mai are prin zonă! Cât despre intrarea dumnealui, i-a fost cumva frică la noi în “Mica Sicilie” de o primire regală?

  Raspunde
 2. Mihele Bogdan Andrei

  Domnule Adi Nica,

  Va asigur, ca deși am fost la protest nu am primit nici un ban și nici nu fac parte din vre-un partid.
  Obișnuiți-va cu ideea ca nu toți oamenii se vând pentru un pumn de arginti.
  Eu sunt unul, care consider ca toate partidele au distrus România.
  Problemele din justiție sunt vechi, deoarece toate partidele își doresc subjugarea acesteia pentru interesele lor personale.
  Cât despre “neamțul” președinte, dați-mi voie sa fiu de acord, cu mențiunea ca nici un președinte din 1990 și pana în prezent nu a făcut nimic benefic pentru aceasta tara.

  Raspunde
 3. Marcel

  Domnule Nica, as dori sa va pun o intrebare.
  Cati dintre tinerii aflati in curte au fost condamnati si au executat inchisoare si cati dintre cei aflati dupa gard, asa zisii dumneavoastra #rezist.
  Eu unul am vazut cel putin 5 care au facut inchisoare, toti acei sustinatori find in tabara PSD.
  As vrea sa stiu cum comentati, deoarece probabil pe multi dintre ei i-ati anchetat chiar dumneavoastra.
  Cum va simtiti alaturi de infractori dovediti, cu pedepse executate de furt, contrabanda, etc.

  Raspunde
  1. Adi Nica

   Imi place ca sinteti direct,e un lucru bun,iar ceea ce este si mai bine, este ca dialogam civilizat. Sincer,daca imi spui nume din curte si eu am fost cel care i-a trimis la puscarie,aveti cuvintul meu,daca este asa,voi confirma fara ezitare. In atatia ani,va rog sa ma credeti,am trimis multi hoti la Popa Sapca,nu mai tin minte toate chipurile si numele acestora. Dar daca ai dreptate,eu confirm,nici nu discut . In orice conditii,imi place cum ganditi. Si din cei care erau afara,nu erau decat 3 rezist,restul erau localnici si pe foarte multi ii cunosc.

 4. Marcel

  Am spus probabil i-ati anchetat dumneavoastra.
  Ii puteti vedea de o parte si de alta in interiorul curtii, sunt tot timpul langa poarta. Daca reluati video-ul de la inceput ii imposibil sa nu ii recunoasteti.
  De partea cealalta in schimb am vazut oameni pasnici, nicidecum agresivi care isi exercitau un drept constitutional. Nu i-am vazut agresivi, nu am vazut sa jigneasca pe cineva, i-am vazut doar incoltiti de jandarmi de o parte iar in interior de persoane care nu aveau ce cauta acolo.
  Ce fel de adunare a fost, pe de o parte “pretorieni inarmati” pe de alta infractori?
  Ca o acolada la toate, cred ca domnull Taban ar fi trebuit sa puna niste intrebari in fiecare parte, nu doar sa stea in interior. Sunt sigur ca acel protestatar ar fi putut duce o conversatie civilizata.

  Raspunde
 5. Toader

  A aruncat iar pastila descoperitul supozitor!Chiar daca ai dreptate cu aceia care chinuie gramatica limbii noastre, sunt si altii care o stapanesc si la nevoie, se pricep si ei sa fabrice contrapastile pentru eventuale efecte secundare.Nu sunt convins ca aceste randuri vor fi postate, data trecuta cenzura drastica nu mi-a permis acest lucru!

  Raspunde
  1. Tirimba

   Toadere, esti doar un no name, ai acelasi discurs al rezistilor, plin de ura si invective.In consecinta, doar o cantitate neglijabila, frustata , care crede ca are o parere proprie. Din pacate, parerile nu sint ale tele, sint doar inoculate de altii/ Saracule….

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei