INEDIT: Concert „în mișcare” pe Semmeringul Bănățean! Festivalul „ Anina Fest – Implică-te! ” are loc la finalul acestei săptămâni!

modelmic

Un moment muzical cu totul deosebit se va derula la finalul acestei săptămâni: un concert „în mișcare”, pe deja cunoscutul Semmering Bănățean. Evenimentul face parte din festivalul „Anina Fest – Implică-te!”, în cadrul căruia vor fi organizate și diverse alte activități culturale, artistice și sportive. 

Festivalul se derulează pe parcursul a două zile, 16 și 17 aprilie, prin intermediului acestuia tinerii din Anina dorind să celebrează tot ce-i mai frumos și mai valoros în orașul lor. Întreaga manifestare se va derula sub sloganul „Dacă nu ne ocupăm noi, atunci cine?” și face parte din rândul inițiativelor de conservare, transformare și reutilizare a patrimoniului industrial prin puterea creativă a localnicilor, dar și a oamenilor din afara Aninei care visează la un viitor mai bun pentru acest oraș.

Participanții la festival vor avea parte o mulțime de activități diverse: de la expoziții de fotografii, la dezbateri cu privire la revigorarea orașului Anina, de la ateliere de dezvoltare personală, la o doză de adrenalină pe tiroliană, pendulum jump și slacklines.

Anina Fest

Pentru amatorii de muzică populară, organizatorii au pregătit un spectacol cu Fanfara de copii a Casei de Cultură Anina, Grupul vocal și Ansamblul de dansuri populare Doina a Casei de Cultură Anina, Ruva Maria și Sonia Tivodor, eleve în clasa a III-a la Liceul Mathias Hammer, Ansamblul Hora Carașului din Oravița și formația Milan Todor.

Toate aceste activități se vor derula sâmbătă, momentul culminant al zilei fiind un concert susținut de We Singing Colors, Vanotek, A-C Leonte Eliza Bunu și Dj Moco.

Pentru ziua de duminică organizatorii au pregătit un moment cu totul deosebit: „A doua zi îi premiem pe cei mai devotați susținători ai Aninei cu un concert We singing colors, într-un decor de vis aflat în mișcare – cu trenul, pe ruta Anina-Oravița, una dintre cele mai spectaculoase căi ferate care traversează munții cu serpetine și curbe abrupte, 10 viaducte și 14 tunele, denumită și Semmeringul Bănățean”.

Festivalul „Anina Fest – Implică-te!” face parte din proiectul „La școală pentru comunitatea noastră!”, implementat de Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, în parteneriat cu Asociația ActiveWatch, în perioada februarie 2015 – aprilie 2016, ce are ca scop creșterea frecvenței școlare și a șanselor de acces pe piața muncii a tinerilor din Bozovici și Anina, prin instruirea acestora cu privire la modurile și posibilitățile reale de implicare a membrilor comunităților în viața localităților din care fac parte, precum și în domenii cum ar fi comunicarea, organizarea de evenimente și antreprenoriatul.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei