Inedit! Teatru în autobuz și o reprezentație după nenorocirea de la Colectiv, la „New Wave Theater Festival”

teatru

Momente aniversare, la împlinirea celor 70 de ani de teatru reșițean. Azi, debutează prima ediție a festivalului „New Wave Theater Festival” chiar în incinta Muzeului Banatului Montan, cu expoziția documentară „Memoria Vie” a Teatrului de Vest – Aniversarea a 70 de ani de teatru la Reșița.

Spre seară, de la ora 19:00, pe scena teatrului aniversat în aceste zile, se va juca piesa „Scene Bizare după Urmuz”, în regia Mihaelei Panainte, care este și coordonatorul festivalului.

Sunt 14 spectacole. Din păcate, după ce programele au fost deja tipărite, teatrul din Bacău, din motive obiective, spun ei, s-a retras din festival. Și mai avem o mică modificare, din motive tehnice spectacolul Teatrului Odeon, care trebuia să se desfășoare la Sala Lira, la Liceul de Arte „Sabin Păuța”, se va desfășura la noi, la Teatrul de Vest, după spectacolul teatrului din Deva, de la 20:30, deci aici avem o amânare cu jumătate de oră”, a declarat managerul Teatrului de Vest, Florin Ionescu.

Mare parte a spectacolelor acestui festival se adresează în mod special tinerilor, pentru ei fiind jucate piese care au ca subiect evenimentul de la Colectiv sau spectacolul experiment din autobuzul care pleacă din Stația Nera, în 16 noiembrie, la ora 15:00, „Buzunarul cu pâine”, a teatrului Performance Delivery din București, în regia lui Alexandru Bogdan.

Avem o ofertă bogată de spectacole, spectacole care se adresează în mare parte publicului tânăr. Ieri am fost împreună la UEM unde am avut o întâlnire cu Liga Studenților, au fost foarte receptivi, sperăm să îi vedem în sală. Multe spectacole se adresează generației lor, începând cu cel al companiei ARCUB, București, teatrul independent – „153 de secunde”, un spectacol despre nenorocirea de la Colectiv și spectacolul experiment în autobuz.

teatru 2

 

Suntem al doilea oraș din țară unde se încearcă acest experiment. Doi actori vor juca în autobuz pe linia normală a orașului, cu plecare din stația Nera, „Buzunarul cu pâine”, de Matei Vișniec, singurul bilet pe care trebuie să ți-l iei fiind cel de autobuz, teatrul oferă cumva gratuit acest spectacol. Lumea poate să urce, să coboare, autobuzul va opri în fiecare stație, iar spectacolul se va desfășura pe tot acest traseu”, a mai declarat Florin Ionescu, managerul teatrului reșițean.

74369945_2931858653508780_7600603246326972416_o

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei