Inițierea în turism, una din soluțiile primăriei din Valea Cernei, pentru ca tinerii să nu mai plece din localitate

modelmic

În perioada 14-15 septembrie, elevii din Băile Herculane, de la Liceul „Hercules” participă la un program privind inițierea în turism și orientare profesională în domeniile destinate turismului.

Reprezentanți de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Turism – INCDT vor fi prezenți în aceste zile la Băile Herculane pentru a-i pregăti pe elevi, prin informațiile transmise încercând să îi atragă spre acest domeniu al turismului.

Inițiativa aparține Primăriei Băile Herculane și are ca scop găsirea unor soluții și inițiative astfel încât tinerii să nu plece din oraș. Meseriile în care sunt inițiati elevii sunt cele de ospătar, bucătar, cofetar, chelner, cameristă și muncitori.

Proiectul se derulează, în această prima fază, la Herculane, Mehadia și Cornereva, cu o serie de câte 20 de elevi și 2 cadre didactice care se vor implica ulterior în formarea elevilor. Cheltuielile privind cursurile vor fi suportate de către Primărie, iar elevii vor avea gratuitate. Primul curs va avea loc la Cornereva,  apoi la Mehadia și ulterior la Herculane, în data de 14 septembrie. În ultima zi, în 15 septembrie, toate cele trei serii de elevi vor fi prezente la Herculane într-o întâlnire cu cei de la INCDT”, a declarat primarul stațiunii Băile Herculane, Cristian Miclău.

foto: icephotelschool

Elena FRANȚ

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei