Insomniacii din Banatul Montan, invitați din nou la „Noaptea Muzeelor 2019”

modelmic

Continuând tradiția anilor trecuți, publicul reșițean, dar nu numai, este invitat la „O noapte de artă și război la Muzeul Banatului Montan” în cadrul evenimentului internațional Noaptea Muzeelor 2019 care va avea loc sâmbătă, 18 mai 2019, între orele 1700 – 0030 (intrarea ultimului vizitator). Evenimentul va fi deschis cu o demonstrație de dans de societate executat de elevii Școlii de dans MAGNUM Dance, instructor Simona Balaci, alături de care putem dansa împreună.

Alături de expoziția permanentă dedicată istoriei industriale a Banatului, alte două expoziții cu impact deosebit stau la dispoziția publicului: Arme albe și de foc din colecția Muzeului Național Brukenthal precum și expoziția personală a artistului plastic Bogdan Piperiu, sub genericul Memorandum pentru o realitate fragmentată, precum și cu alte surprize expoziționale.

Tot în cadrul evenimentului se va putea viziona filmul de scurt metraj ”Calea apelor”, al doilea episod din trilogia ”Banatul Montan” al regizorului reșițean Sabin Dorohoi, ne-au transmis reprezentanții Muzeului Banatului Montan din Reșița.

Intrarea publicului este liberă! Iar noi, cu indulgență, spunem că dacă tot și-au propus o noapte a muzeelor, decidenții de la Muzeul Banatului Montan ar fi putut primi publicul în incintă, măcar până la ora 02 a nopții, ca să simțim cu adevărat că evenimentul este rezervat insomniacilor amatori de artă și exponate muzeografice.

Diana RADU

 

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei