Inspector de la ITM Caraș-Severin, trimis în judecată pentru luare de mită și trafic de influență!

tribunal

Un inspector de la Inspectoratul Teritorial de Muncă din Caraș-Severin a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență. Conform rechizitoriului, se pare că acesta ar fi pretins și primit de la patroana unei societăți comerciale din Bocșa bani și motorină pentru a nu-i aplica o amendă.


Vă comunicăm că prin rechizitoriul nr. 471/P/2019 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, inculpatul D.M.L.C., în calitate de inspector, în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă al judeţului Caraş-Severin, Serviciul de Sănătate şi Securitate în muncă, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de luare de mită prev. de art. 289 C.pen, trafic de influenţă, faptă prev.şi ped.de art. 291 alin. 1 din C.Pen., cu aplicarea art. 38 al. 1 c.p., constând în aceea că, în zilele de 02.12.2019, 05.12.2019 și 06.12.2019, a pretins foloase necuvenite de la denunțătoarea D.M., asociat în cadrul SC E.C. Srl Bocşa, pentru a nu-și exercita atribuțiile de serviciu constând în aplicarea unei amenzi contravenționale denunţătoarei D.M., foloase pe care le-a primit la data de 02.12.2019 și respectiv 11.12.2019, ( 100 euro, 500 lei, 20 litri motorină), în contextul descris invocând faptul că suma de 100 euro o va remite șefului său, astfel încât acesta să favorizeze neaplicarea sancțiunii”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

Rechizitoriul a fost întocmit de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin şi a fost avizat de prim-procurorul Iancu Laura Gabriela.

„Precizăm că urmărirea penală este o fază obligatorie a procesului penal care nu înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se mai precizează în comunicat.

 

Karina TINCUL

Stiri similare

4 Comentarii

 1. zero

  „Precizăm că urmărirea penală este o fază obligatorie a procesului penal care nu înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se mai precizează în comunicat.

  Nuuu!
  Doar că pot fi luate măsuri asiguratorii în mod abuziv.
  Cu tot principiul (fals enunţat al) prezumţiei … :)

  Raspunde
 2. Gugulanul

  Faceți publica persoana daca este probata infractiunea, și trimisa injudecata
  Chiar și modul de acțiune, și invit toate persoanele care au legătură cu astfel de functionari sa i denunțe imediat și să ajute la probarea faptei, astfel nu se poate scăpa de aceasta ciuma .Daca tăcem la infinit ne merităm soarta si suntem complici la aceasta mizerie socială.

  Raspunde
  1. zero

   “complici la aceasta mizerie socială”

   Mizerie socialistă (cu funcţionari de stat).
   Mizeria socială este puţin altceva. Se “gestioneză” cererea şi oferta prin funcţionarii de la DASC-Primării , cei care (pretind că) “oferă” protecţia (“statului”) la riscul de mizerie socială.
   Ba unii mai pretind şi că fac(k) şi anchete … din birou sau pe la domiciliul clientului, de unde “greşesc” concluziile, în condiţii de discretă “licitaţie” :)

  2. zero

   P.S. Aceştia sunt tot funcţionari de stat, însă … cu acreditare pentru “justiţie” :)
   Şi sub “servicii” cu personalitate juridică, dar fără psiho-competenţe. Că primăriile nu au treabă cu … d’astea (psihosociale).
   Şi nu pot fi supuşi nici recuzării, că nu prevede “procedura”.
   Vezi cazul mediatizat “Baia de Aramă”, soluţionat paşnic pe “tăiţei” americani, pentru notorietate în exportul copiilor, fără consimţământul lor.
   Contrar dreptului inviolabil al copilului la libertate de exprimare (L272 /2014 R)
   Iaca aici şi un pârlit de inspector ITM, sub prezumţia de nevinovăţie.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei