Instituțiile culturale din Reșița își dau mâna! „Este important să încercăm să ne ridicăm la standardul pe care și-l doresc reșițenii”!

modelmic

Principalele instituții culturale din municipiul de pe Bârzava au decis să își dea mâna și să colaboreze pentru crearea unor evenimente de calitate pentru publicul reșițean. Intenția de a-și uni eforturile a fost anunțată recent în cadrul unei conferințe de presă de conducătorii principalelor instituții culturale din Reșița: Teatrul de Vest, Casa de Cultură a Sindicatelor și Asociația Reșița Română.

Florin Ionescu, managerul Teatrului de Vest, preciza cu acest prilej că au avut loc discuții și cu directorul Direcției Județene de Cultură, Liubița Raichici, iar că reprezentanții celor patru instituții au fost de acord să colaboreze la organizarea principalelor manifestări culturale din perioada următoare (7 zile, 7 arte, Porțile poeziei, Zilele Palatului Cultural, ministagiunea de teatru, Reșița în 10 dimensiuni), având grijă în același timp ca aceste evenimente să nu se suprapună.

Este firesc ca toate instituțiile care se ocupă de cultură în spațiul cultural al Reșiței să încerce să colaboreze pentru a evita suprapuneri de evenimente, având în vedere că totuși numărul celor care participă la ele în Reșița este relativ redus. Fără această comunicare riscul ca aceste evenimente să devină rateuri în condițiile în care ar putea avea totuși succes, este destul de mare.

Colaborarea poate avea loc fără nici un fel de discuții, dar între instituții care se respectă, ele între ele și respectă interesele unele altora. Atât timp cât se întâmplă acest lucru, nu există nici un fel de piedică, nu există orgolii, ci doar dorința de a face evenimente culturale importante pentru Reșița. Este important să punem la un loc resursele umane și materiale pe care le avem și să încercăm să ne ridicăm împreună la standardul pe care și-l doresc reșițenii, care au început să devină din ce în ce mai pretențioși, ceea ce este un lucru bun.

Noi am mai vorbit despre colaborări, ne-a lipsit însă generozitatea. Dacă suntem generoși unii cu alții, instituțional vorbind, dacă ne recunoaștem eforturile pe care le facem, atunci cu siguranță vom reuși să producem activități culturale de care publicul va fi mulțumit, iar răspunsul va fi pe măsură”, a afirmat cu acest prilej Marian Apostol, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor din Reșița.

Cu aceeași ocazie, Nicolae Plujar, președintele Asociației Culturale Reșița Română, a precizat că Zilele Palatului Cultural de anul acesta vor fi dedicate centenarului Marii Uniri și se vor derula pe parcursul unei săptămâni, urmând să cuprindă, printre altele, lansări de carte, expoziții, prezentarea unei piese de teatru, o seară de folk și un concert în aer liber al Filarmonicii Banatul din Timișoara.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei