Intenţionau să intre ilegal în România, traversând Dunărea cu o barcă! Imigranți din Siria, Yemen şi Egipt, depistaţi de polițiști!

modelmic

Șapte cetăţeni din Siria, Yemen şi Egipt, care intenţionau să intre ilegal în România, traversând fluviul Dunărea cu o barcă au fost descoperiți de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche. Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontiera Oraviţa au descoperit un cetăţean turc, care a încercat să treacă fraudulos frontiera din Serbia în România.

Ambarcațiunea cu cei șapte migranți a fost observată de polițiști cu cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, în jurul orei 02:30, venind dinspre malul sârbesc. Ambarcaţiunea a intrat în apele teritoriale româneşti, după care s-a  întors spre malul sârbesc.

„Imediat poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere în zona de competenţă, în urma căreia au depistat şi reţinut, la malul românesc al fluviului Dunărea, în apropierea localităţii Coronini, şapte cetăţeni străini.

Concomitent, au fost anunţate despre eveniment şi autorităţile de frontieră sârbe, care au comunicat faptul că au identificat ambarcaţiunea şi au reţinut doi bărbaţi, un cetăţean sirian şi unul palestinian.

Cei şapte cetăţeni străini au fost conduşi la sediul sectorului pentru identificare, ocazie cu care s-a stabilit că grupul era format din trei cetăţeni din Siria, doi din Yemen şi doi din Egipt şi au vârste cuprinse între 16 şi 45 de ani. În cadrul cercetărilor preliminare, persoanele au declarat că au trecut fluviul Dunărea cu o ambarcaţiune, ajutate de cele două persoane reţinute de autorităţile sârbe şi intenţionau să ajungă în Germania”, precizează subcomisar de poliţie Petre-Ionuţ Nicola, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în continuare cercetările sunt desfăşurate sub coordonare unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

 

 

În ceea ce îl privește pe cetățeanul turc, acesta a fost depistat în localitatea Ciudanoviţa de către lucrătorii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa. Bărbatul încerca să ajunge într-un stat din vestul Europei și nu deţinea documente valabile.

În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, persoana în cauză fiind predată autorităţilor din Serbia prin Punctul de Trecere a Frontierei Moraviţa. Totodată, a fost instituită măsura nepermiterii intrării a cetăţeanului turc pe teritoriul României pe o perioadă de 5 ani”, precizează Petre-Ionuţ Nicola.

 

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei