Intervenție la înălțime a salvamontiștilor cărășeni pentru găsirea a doi tineri cehi!

modelmic

Salvamontiștii cărășeni din cadrul Serviciului Salvamont al Direcției de Drumuri Județene au acționat pentru salvarea a doi turiști din Cehia care s-au pierdut în Munții Țarcu.

Rătăciți la peste 2.100 de metri, pe Vârful Bloju, cei doi turiști fuseseră inițial în camping la Poiana Mărului, împreună cu un grup de prieteni, după care s-au aventurat cu bicicletele pe un traseu anevoios.

Tinerii, un băiat și o fată, au pierdut poteca pe care se deplasau speriindu-se de câinii de la o stână aflată în drumul lor. Aceștia nu s-au mai întors pe traseul cunoscut și la scurt timp s-au rătăcit. Salvamontiștii de pe Muntele Mic au fost solicitați să intervină, miercuri,în jurul orei 21:00, prin Serviciul 112. Echipa de salvare a plecat în căutare turiștilor cehi cu 2 ATV-uri, reușind să-i localizeze cu ajutorul coordonatelor GPS oferite de aceștia.

Intervenția a fost una contracronometru pentru că cei doi tineri rătăciți erau îmbrăcați doar cu un echipament subțire de ciclism, iar temperaturile din timpul nopții au coborât aproape de 6 grade Celsius, riscând să intre în hipotermie. Salvatorii montani au ajuns însă la timp. Le-au adus haine groase, apă și mâncare, ajutându-i să ajungă în siguranță la corturile din Poiana Mărului.
Elena FRANȚ

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei