Atenţie dacă vă deplasaţi în ţara vecină: Serbia, puternic afectată de inundaţii şi alunecări de teren!

inundaţii şi alunecări

Inundaţii şi alunecări de teren. Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare pentru cetăţenii români care se află sau intenţionează să călătorească în Serbia, ca urmare precipitaţiilor abundente care au afectat ţara vecină.

 Cea mai gravă situaţie este în localităţile Kladovo, Negotin, Tekija, Grabovica şi Donji Milanovac. Autorităţile sârbe au anunţat că au desfăşurat operaţiuni de evacuare a populaţiei în zonă, în special în satul Tekija (pe Clisura Dunării) şi în localităţile învecinate.

Pe lângă inundaţii, sârbii se confruntă şi cu alunecări de teren, cea mai afectată din acest punct de vedere fiind localitatea Tekija.

Situaţia drumurilor în municipalitatea Kladovo rămâne în continuare dificilă, tot din cauza alunecărilor de teren, iar drumul care face legătura cu Belgradul este, în continuare, impracticabil pe anumite porţiuni.

„Având în vedere cele prezentate, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care călătoresc/tranzitează Republica Serbia, să folosească rute alternative de deplasare şi anume Stamora Moravita-Vârșeț-Pancevo-Belgrad, iar anterior efectuării deplasării să se intereseze cu privire la starea drumurilor, accesând următorul link: http://www.amss.org.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=511&Itemid=210”, avertizează MAE.

 

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei