Învățământul din Caraș-Severin a luat startul în competiția națională „Școala Europeană“ – 2019!

modelmic

Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin organizează în perioada 1-7 aprilie 2019, a XVI -a ediție a Competiție Naționale “ȘCOALA EUROPEANĂ”. Competiția se adresează tuturor unităților de învățământ preuniversitar care au fost și sunt implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale. Festivitatea de deschidere a Competiției Naționale „ȘCOALA EUROPEANĂ“, s-a desfășurat astăzi la “Sala Lira” a Liceului de Arte “Sabin Păuța” din Reșița, iar la eveniment din partea Ministerului Educației Naționale au participat Secretarul de Stat Ionel-Florian LIXANDRU și Inspectorul General Marinica STOIAN. Manifestarea a inclus discursurile gazdelor și ale oaspeților prezenți la Reșița dar și o serie de momente cultural-artistice deschise de corul Allegretto al claselor V – VIII de la Liceul de Arte Sabin Păuța, dans folcloric specific Banatului de Munte și dans sportiv, iar la final cei prezenți au aplaudat la scenă deschisă un recital al corului elevilor claselor IX – XII, al Liceului de Arte Sabin Păuța din Reșița, condus și pregătit de prof. Emanuela Moldovan.

modelmic

Competiția „Școală Europeană“ a Ministerului Educației Naționale  a devenit din ce în ce mai importantă pentru unitățile de învățământ și reprezintă o formă de motivare a unităților de învățământ preuniversitar, pornind de la grădinițe și până la învățământul liceal, de implicare în proiecte și programe europene și totodată o formă de diseminare a exemplelor de bună practică ale unităților de învățământ care vor fi declarate câștigătoare sau au fost declarate câștigătoare și un exemplu de urmat pentru cele ce își doresc să acceadă la acest statut de școală europeană“, a declarat Secretarul de Stat al MEN, Florian Lixandru.

În competiția Școala Europeană s-au înscris 136 de unități din întrega țară, iar din județul Caraș-Severin participă la această competiție trei unități școlare: Grădinița cu Program Prelungit “Floarea Soarelui” Reșița, Liceul Bănățean Oțelu Roșu și Colegiul Național “Diaconovici-Tietz” Reșița.

modelmic

Partenerii ISJ Caraș-Severin în cadrul  acestei competiții sunt Consiliul Județean Caraș-Severin, Primăria Municipiului Reșița, Primăria Orașului Oravița și Primăria Comunei Bozovici.

Mulțumim sponsorilor care s-au implicat în organizarea acestui eveniment: Cabana Claris Văliug, TMK Reșița, Parabomir SRL, RCS & RDS Reşița, S.C. AQUA ENJOY EVERYDAY S.R.L, SC Gambo Top Evolution SRL, Casa cu Tei SRL, SC Romprofix SA, SC Plastomet SA, SC CARAS SA, Rotary Reșița, OMV Reșița, Pau-Pan SRL, Centrul de Calculatoare, Promt Avangard Inspector școlar, după cum a declarat inspectorul școlar prof. Ionuț Gârtoi.

Sergiu TABAN

 

 

 

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei