Investiție de 20.000.000 de lei! Reabilitarea Spitalului Municipal Caransebeș a ajuns la final!

modelmic

 

În prezenţa reprezentanţilor administraţiei publice locale și județene, precum şi ai Spitalului, luni, 17 august, în Aula „1 Decembrie 1918” a Primăriei a avut loc Conferința finală a implementării proiectului „Reabilitarea, modernizarea şi dezvoltarea activităţilor de ambulatoriu în specialitatea radiologie-imagistică medicală şi TBC din Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş”.

Despre implementarea proiectului, care a fost finanţat prin Regio – Programul Operaţional Regional 2007-2013, precum și despre beneficiile aduse de acesta viitorilor pacienți ai spitalului, au vorbit Alexandra Drăghici, managerul de proiect, viceprimarul Filip Strejariu, el însuși medic la această unitate spitalicească, Ilie Iova, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Nicolae Borcean, city-managerul municipiului, Ana-Maria Huzu, consultant de proiect, și medicul Călin Grozăvescu, responsabilul tehnic al proiectului.

Proiectul are ca principal obiectiv îmbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală din Caransebeş şi din cele 198 de localităţi limitrofe, răspândite pe o suprafaţă de 8.504 kmp, arondate unităţii spitaliceşti din municipiu, pentru asigurarea unui acces egal al cetăţenilor la serviciile de sănătate, în vederea asigurării unui înalt nivel de protecţie a sănătăţii, precum şi şanse egale de acces la noi servicii medicale.

Valoarea totală este de 20 de milioane de lei, din care 15,8 milioane sunt bani nerambursabili, contribuţia administraţiei caransebeşene fiind de 372.000 de lei

Din fondurile în sumă de aproape 5 milioane de euro, la Spitalul din Caransebeş au fost achiziționate un număr de 13 echipamente medicale de specialitate înalt tehnologizate. Printre acestea se numără angiograf multifuncţional, mamograf digital, aparat radiologie dentară panoramică, aparat radiologie dentară retroalveolară, aparat developare clasică automat, imprimantă profesională pe film diagnostic și C-arm mobil.

De asemenea, spitalul a mai fost dotat și cu un aparat grafie digitală dispensar TBC, aparat grafie digitală în urgenţă, sistem printare pe hârtie, staţie pacs de mare capacitate, detector digital pentru aparat roentgen clasic şi aparat rezonanţă magnetică nucleară (RMN).

Odată cu achiziţionarea de echipamente medicale de ultimă generaţie, Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş stă la dispoziţia cetăţenilor din oraș şi din localităţile limitrofe cu şase noi servicii medicale, printre care se numără mamografie digitală, radiologie dentară, angiografie coronariană sau periferică şi rezonanţă magnetică nucleară (RMN).

Totodată, prin implementarea acestui proiect va scădea cu peste 70 la sută numărul pacienţilor redirecţionaţi spre alte unităţi medicale din cauza lipsei de echipament specializat, iar timpul necesar pentru diagnosticare şi tratament va fi cu 85 la sută mai mic.

Cosmin VLAD

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei