Investiție de un milion de euro la Spitalul Oravița! Aparatură medicală modernă pentru pacienții de pe Valea Carașului

modelmic

 

Aparatură medicală modernă, în valoare de aproximativ un milion de euro, a sosit în ultima perioadă la Spitalul Orășenesc din Oravița. Investiția a fost făcută de Ministerul Sănătății, cu sprijinul administrației Ursu.

Odată cu această investiție, activitatea de la Spitalul Oravița va fi mult mai laborioasă, iar calitatea actului medical va crește, dă asigurări manager Felician Fara, care enumeră și o parte a aparatelor și echipamentelor care vor fi folosite de acum înainte în unitatea medicală care deservește Valea Carașului: un aparat Roentgen digital performant în valoare de 300.000 de euro, un turn laparoscopic pentru intervenții chirurgicale laparoscopice, un gastroscop pentru vizualizarea tubului digestiv, un aparat de anestezie, o bormașină electrică pentru intervenții chirurgicale pe os, lavoare pentru apa sterilă, mese chirurgicale și lămpi pentru operație.

 

Aparatul Roentgen aduce o acuratețe în plus în ceea ce privește radiografiile și nu numai. Se pot face tot felul de investigații, adică se poate face și un bariu pasaj, se poate investiga atât pulmonul cât și stomacul și organele interne, iar în ceea ce privește intervențiile chirurgicale se vor face intervenții chirurgicale laparoscopice, adică un colecist se va opera laparoscopic, herniile și apendicitele se vor opera și ele laparoscopic la Spitalul Oravița.

De asemenea, avem medici care au competență în gastroscopie, iar aparatul de gastroscopie va facilita punerea unor diagnostice în ceea ce privește ulcerul gastroduodenal sau putem face și colonoscopii, prin care patologia aceasta care este destul de frecventă în zilele noastre să poată fi diagnosticată la timp și tratată. Iar restul, mesele, lămpile, autoclavele, aparatul de anestezie sunt absolut importante și necesare pentru un act medical de calitate și pentru un spital care se respectă”, enumeră doctorul Felician Fara o parte din beneficiile pe care le au pentru pacienți noile echipamente din dotarea unității spitalicești din Oravița

Investiția nu s-ar fi putut realiza fără sprijinul Primăriei Oravița, subliniază Fara, administrația locală asigurând co-finanțarea de 10% cerută de Ministerul Sănătății.

1 2

 

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

 1. Pamfletaru

  Doctore al pupi in partea dorsala pe Ursu, sper ca dupa alegeri cand nu va mai fi la guvernare PSD- ul sa nu incepi sa ii pupi si pe cei care vor veni, cred ca cel ce il va inlocui pe Ursulet va tine cont de cele pe care le arati in aceasta campanie mizera pe care o faci..sa iti fie rusine mai esti si pocait pe deasupra.

  Raspunde
 2. Securistu

  Acum sa te vedem faraoane ,cine iti mai da banii promisi de PSD acum 3 ani la alegeri,si cei promisi de jivanca la Europarlamentare. Vai ca daca nu pica guvernul te astepta masina cu bani la poarta spitalului,acum din cauza PNL nu o sa mai poti sa faci investitiile promise de PSD,,,ai ajuns un NIMIC,,pacat.

  Raspunde
 3. Gogu

  In sfârșit il revedem pe primar, numai prin articole mai apare, ca prin oras nu il mai vede lumea. O fi din cauza ca a inceput sa nu mai plateasca salariile in primarie decat in rate ? O fi din cauza ca nu s-a mai asfaltat drumul de 3 luni in urma lucrarilor de la canalizare? Numai presa libera ne poate lamuri cu treaba asta :)) . Poate il intreaba jurnalistii pe primar, vad ca numai ei se intalnesc cu el, despre una, despre alta, ca doua poze si 3 randuri le scria si jurnalistul nostru local si vigilent.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei