Investiție importantă în învățământul din Valea Almăjului! Liceul din Bozovici intră în reabilitare completă!

 modelmic stoicu liceu

Cea mai reprezentativă unitate de învățământ din Valea Almăjului, Liceul Teoretic Eftimie Murgu din Bozovici va trece în perioadă următoare printr-o reabilitare completă. Peste 3 milioane de lei, bani proveniți din fonduri guvernamentale, vor fi investiți în modernizarea corpului A al liceului, primarul Adrian Stoicu semnând recent contractul de execuție al lucrărilor cu firma care a câștigat licitația.

Edilul a semnat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvăltării încă de la finalul anului trecut și spera ca lucrările să poată fi realizate până în această toamnă. Ca de obicei însă, planul de acasă nu se potrivește cu cel din târg, iar detaliile birocratice au dus la întârzierea proiectului, astfel încât doar în urmă cu câteva săptămâni a fost semnat contractul de execuție al lucrărilor, dar administrația locală din Bozovici se arată încrezătoare că elevii vor începe anul școlar următor, 2018-2019, în casă nouă.

Am semnat contractul de execuție, este vorba de un proiect implementat pe PNDL 1 și presupune reabilitarea totală a clădirii, acoperiș, hidroizolații, fundații, că sunt probleme cu igrasia, fiind o clădire foarte veche, mobilier, fațade, grupuri sanitare. La finalizare vom avea un liceu modern, cum este normal să fie. I-am forțat puțin cu termenul de execuție și cred că anul viitor vom începe școala într-o clădire nouă”, a explicat primarul Adrian Stoicu.

Proiectul, unul de importanță majoră pentru comuna almăjeană, crează însă și un mic disconfort elevilor, care vor fi nevoiți anul acesta să își desfășoare cursurile la școala gimnazială din localitate.

Copiii o să vină în două etape la școală, cei de liceu vor veni de dimineață, că vin de pe sate și fac naveta, iar cei de generală vor face orele după-masă. Este un disconfort, e adevărat, dar din punctul meu de vedere nu poți să faci o reabilitare, mai ales cum e asta, unde e prins efectiv tot, pereți interiori, exteriori, pardoseli, uși, geamuri, nu poți să lucrezi cu copiii în școală”, a mai adăugat Stoicu.

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei