Ioan Benga: „Taxa radio-tv, un mod de a lua banii românilor cu japca”!

modelmic

Eliminarea taxei radio-tv care a provocat un adevărat scandal la nivel național în ultima perioadă, a fost luată în discuție și în cadrul conferinței de presă susținute săptămâna aceasta la Reșița, de conducerea PSD Caraș-Severin. 

Cei doi deputați cărășeni, Ion Mocioalcă și Ioan Benga s-au arătat ambii de acord cu poziția exprimată anterior de președintele PSD, Liviu Dragnea, cu privire la eliminarea acestei taxe. Mai mult chiar, Benga și-a exprimat dezacordul vehement cu privire la existența acestei taxe, pe care o consideră doar un mod de a scoate cu japca banii din buzunarele românilor.

„Eu încă de acum trei ani am tras un semnal de alarmă în Camera Deputaților cu privire la ceea ce face radioul și televiziunea română cu banii publici. Să nu uite acești domni de la radio și de la tv, că aceste abonamente care se plătesc forțat prin factura ENEL sunt un mod de a lua banii românilor cu japca, pentru că acelor persoane care nu și-au plătit aceea parte de contribuție la abonamentul radio – tv, cei de la ENEL s-au dus și au luat siguranță, lăsându-i pe oameni în întuneric”, a afirmat Benga.

La rândul său Mocioalcă a subliniat că eliminarea taxei nu înseamnă că cele două posturi vor rămâne fără fonduri, ele urmând să beneficieze de o finanțare de la bugetul de stat. Deputatul este de părere că cele două instituții nu își vor pierde independența editorială, aceasta neputând fi asigurată decât în momentul în care persoanele aflate la conducere vor fi numite în mod transparent.

modelmic

„PSD-ul propune alocare a 620 de milioane de lei pentru televiziune și a 420 de milioane de lei pentru radioul public din bugetul de stat, transparentizând totodată numirile în funcțiile de conducere ale radioului și ale televiziunii. Păi ce, dacă e taxa radio-tv, ăștia nu mai erau numiți politic? De fapt, aici e jocul dacă vreți, eu zic că într-adevăr, trebuie să punem odată toate televiziunile și radiourile pe picior de egalitate în România, dar dacă ținem la radioul public și la televiziunea publică eu cred că alocarea de la bugetul de stat a unor sume importante, ca să nu îi mai ținem captivi și datori, ar rezolva problema. Repet, cu niște numiri transparente în Consiliile de Administrație, atât la radio cât și la televiziune”, a afirmat Mocioalcă.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

 1. GGii

  Pe vremuri aveam o firma de prestari servicii cu sediul in apartamentul propriu.
  Nu aveam factura de curent pe firma pentru ca nici nu functionam in apartament. Doar la infiintarea firmei, a trebuit sa trec o adresa.
  Dupa cativa ani, mi-a venit o somatie de la Radio Resita, ca sunt restant la plata abonamentului de radio, de cand am infiintat firma pana la data somatiei, chiar daca eu nu consum curent electric, conform legi …. nu mai stiu.
  Practic, doar prin faptul ca ei exista si eu exist (ca firma) eram obiligat ca sa le platesc abonament.
  Nu mai pun problema ca nu consumam curent, nu aveam radio, si oricum nu ascultam postul lor de cac.at. Deci nu beneficiam in nici un fel de “serviciile” lor.
  Oare de unde stia Radio Resita ca eu exist ca firma?
  Oare cum a avut acces la baza de date de la Registrul Comertului?
  (chiar daca atunci functionau in aceeasi cladire).
  Oare de ce sa fiu eu obligat sa le platesc ceva doar pentru ca ei exista.
  Din punctul meu de vedere Radio Resita ar trebui desfiintat, sau sa traiasca fara nici o subventie sau abonament. Daca sunt in stare de ceva, daca chiar sunt asa valorosi, sa traiasca pe propriile forte.

  Raspunde
 2. cvasimultiplu

  Hai serios domnilor?! Ati fost la putere din 2011 pana in 2015, cine v-a oprit sa scoateti taxa atunci? Ati mancat usturoi si gura nu va miroase, nu?

  Raspunde
 3. bitchslayer

  Banii de la bugetul statului pe care vor sa-i aloce nu sunt tot de la noi? Sa se faca reforma in Radio si Tv, sunt multi care freaca menta pe banii nostri.

  Raspunde
 4. Alegator

  Stii ce ne-ai rezolvat, tovarase Benga?Ne-ai scutit de 6.5 lei /luna, adica un pachet de hartie igienica!Pe care ,eu personal vi-l daruiesc la parlamentari care vi-ati votat pensii speciale, iar pensiile anticipate, dupa noua lege,se aplica DOAR la cei care se pensioneaza de acum incolo.Pai cum vine asta mai hotilor, eu care m-am pensionat acum 2 ani, de ce trebuie sa ma fure statul cu 500 de lei pe luna, cand si eu am aceleasi conditii de vechime ca ceilalti care, au avut noroc si nu s-au pensionat?Si de asta nu spui belfere Benga,vrei pensie speciala, tu si ceilalti alesi ai tarii?Ne aburesti cu o HARTIE IGIENICA pe luna,luati-le pe toate de la popor si stergeti-va clabucii de la gurile care clantane in campanie!

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei