Ioan Popa: „Eu nu am obligația să asigur cuiva spații de parcare. Încercăm să găsim soluții cum putem”!

modelmic

Locurile de parcare, sau mai bine zis lipsa acestora, este o problemă general valabilă pentru majoritatea orașelor din România, unde numărul mașinilor a crescut constant în ultimii ani. Nici Reșița nu face excepție, iar administrația locală încearcă de ceva vreme deja să găsească soluții. Lucru deloc ușor în lipsa unor spații care s-ar preta pentru amenajarea de noi locuri de parcare.

În prezent, eforturile Primăriei Reșița de a crește numărul spațiilor de parcare se îndreaptă în două direcții: dărâmarea garajelor ridicare în unele zone ale orașului, cum ar fi cele de pe Aleea Romaniței. Conform administrației locale, respectivele garaje ar fi folosite mai mult ca spații de depozitare decât de parcare, iar odată ce acestea ar fi puse la pământ în locul acestora ar putea și amenajate locuri de parcare. Intenția Primăriei a stârnit nemulțumirea proprietarilor respectivelor garaje, care au amenințat chiar că vor merge în instanță, fără însă ca decidenții locali să își schimbe planurile.

Citește și Popa declară război garajelor pline cu murături! Le dărâmă, fără discuții! „Dacă aveți o problemă cu asta, în 2020 aveți șansa să mă trimiteți acasă”!

 

Pe de altă parte, primarul Ioan Popa a anunțat că majoritatea punctelor termice din Govândari vor fi și ele dărâmate, pentru a face loc unor spații de parcare. Asta, deși intenția inițială era de a da în chirie aceste puncte termice și a aduce un venit în plus la bugetul local.

Edilul a explicat că administrația publică încearcă să exploateze fiecare metru pătrat pe care îl are la dispoziție, atrăgând însă atenția că nu se poate atinge de spațiile verzi, în ciuda numeroaselor sugestii ale reșițenilor de face locuri de parcare în respectivele zone.

Avem mari probleme cu Mediul. Foarte greu obținem avizul să tăiem un metru pătrat de spațiu verde, chiar dacă nu avem un registru de spații verzi și de aceea încercăm să exploatăm fiecare metru pătrat pe care îl găsim. Sunt extrem de multe mașini în Govândari, densitatea este mult prea mare pentru zilele noastre și nu sunt soluții.

Și aici este o stupizenie, Mediul vine și începe să atace Primăria Reșița dacă calcă un metru pătrat de spațiu verde, dar în același timp sunt mii de metri pătrați de spațiu verde în Govândari pe care stau mașini. Dar nu poți să îi condamni pe oameni, că nu au unde să le pună.

Și aici vin la ceea ce este la ora asta o tendință mondială. Eu nu am obligația să asigur cuiva spații de parcare. Să ai o mașină este un lux. Și nu poți să vii în momentul în care s-au cumpărat 100, 1000, 2000, 5000 de mașini și să urli – vreau locuri de parcare. Pentru că nu am. Dumnezeu a făcut pământul ăsta și altul nu mai face. Nu putem să îl tragem, nu este o gumă de mestecat. În consecință, încercăm să găsim soluții cum putem”, a explicat primarul Ioan Popa.

Karina TINCUL

Stiri similare

2 Comentarii

    1. lana

      Zero= Surdei sub anonimat. O doamna obosita:) imi aminteste de limbiile alea de pe daciile vechi,stickerele alea:)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei