Ioan Popa, indignat: „Nu mi-am putut imagina că cineva poate să își aroge cu atâta ușurință munca altor persoane”!

modelmic

 

Primarul municipiului Reșița, Ioan Popa, s-a declarat indignat de o serie de afirmații făcute de președintele PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, cu privire la mai multe proiecte derulate de administrația locală, atât pe fonduri guvernamentale, cât și pe fonduri europene. „Nu ne stă în caracter să ne batem cu cărămida în piept pentru ceea ce facem, dar nici nu acceptăm să fim marginalizați și cineva să își aroge ce am făcut noi”, a declarat, revoltat, edilul.

Invitată în cadrul unei emisiuni live la Reper 24, Luminița Jivan a vorbit despre banii alocați de guvernul PSD către municipiul Reșița, prin PNDL 1, PNDL 2 și CNI. Deputatul cărășean a adăugat că guvernarea PSD a întins o mână de ajutor reșițenilor, deși Reșița are un primar liberal, făcând referire la numeroasele proiecte câștigate de administrația locală pe fonduri europene, prin Ministerul Dezvoltării. Afirmațiile Luminiței Jivan l-au făcut însă pe Ioan Popa să ia foc, edilul declarând astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că social-democrații îți arogă niște merite care nu le revin și că încearcă să arunce în derizoriu toată munca și eforturile depuse de angajații Primăriei Reșița pentru obținerea de fonduri guvernamentale și europene.

Doamna Jivan a transmis că Guvernul PSD a dat reșițenilor bani prin PNDL 1 și PNDL 2. În primul rând chestiunea asta cu a dat bani trebuie să o clarificăm. Banii pe care îi gestionează o Primărie sau un Guvern sunt bani adunați din cotizațiile cetățenilor și a companiilor, sunt bani pe care ei îi preiau și ar trebui să îi administreze într-un mod cât mai echitabil pentru toate primăriile. Nu sunt bani pe care îi aduce doamna Jivan de acasă, nici doamna Dăncilă de acasă, din Teleorman. Sunt bani pe care toți contribuabilii reșițeni, bănățeni, români îi aduc la bugetul de stat”, a declarat Popa, care a explicat că în momentul în care a preluat Primăria Reșița a găsit proiectele pe PNDL 1 (drumul spre Secu și de drumul de legătură cu unitatea militară) semnate deja de trei ani de fosta administrație, dar practic abandonate fără să se facă nimic pentru realizarea acestora. În legătură cu proiectele finanțate pe PNDL 2, cele două poduri, de pe Cireșului și de la Cultural și drumul Poiana Golului și grădinița de la Poliție, Ioan Popa a dorit să atragă atenția că aceste proiecte au fost câștigat de administrația locală, în urma unor studii de fezabilitate realizate de Primăria Reșița.

Cel mai grav este că dna Jivan a enumerat o mulțime de proiecte realizate de echipa noastră din Primăria Reșița, de Grațian Dobre, de Sorin Dumitru, de toți cei 18 angajați de la proiecte europene, în ultimii doi ani, prin munca lor efectivă. Și le-a asumat și le-a enumerat în discuția de ieri: Traian Lalescu, Traian Vuia, Colegiul Economic, Colegiul Baptist, Mircea Eliade, grădinițele, anvelopările de blocuri, este incredibil cu câtă lejeritate s-a mințit pe tema asta. Eu înțeleg că românii sunt oameni cu bun simț și care acceptă că cineva care le vorbește, le vorbește cinstit și corect, dar nu mi-am putut imagina că cineva poate să își aroge cu atâta ușurință munca altor persoane. Nu poți să vii să spui că prin intermediul Guvernului PSD se realizează investiții de milioane de euro, când de fapt munca este a colegilor noștri din Primăria Reșița”a mai adăugat Ioan Popa.

În cadrul aceleiași conferințe, președintele PNL Reșița a făcut câteva referiri la alegerile din această duminică.

Sunt convins că toate partidele de pe eșichier centru, centru dreapta vor veni și vor vota cu Klaus Iohannis, pentru că da, poate că omul este mai lent, vorbește mai încet, dar este omul care a garantat în cinci ani de mandat apartenența noastră la UE, a garantat că ne îndeplinim atribuțiile pe care ni le-am asumat în NATO, că respectăm bugetele solicitate de Apărare și a fost practic ultima redută în fața tendințelor de apărare a justiției din România”, a afirmat Ioan Popa.

 

Karina TINCUL

Stiri similare

8 Comentarii

 1. adire

  bravo dle primar, ca ai pus punctul pe i. trebuie pusa la punct individa asta,ca părea vorbeste fara rost.isi aroga merite ce nu le are si lucruri care s-au facut prin munca altora.

  Raspunde
 2. xline

  Buna asta,”nu ne sta in caracter sa ne batem cu caramida in piept cu ceea ce facem”, avand in vedere ca se lauda si cu ceea ce viseaza sa faca. Caracter, domnule…

  Raspunde
 3. Rică acel Rică

  Păi cred că ar fi fost frumos să ne spună cu cifre , cu cât contribuim si cât primim …. să înțelegem exact despre ce e vorba , așa fie se laudă Luminița fie se laudă Nelu …. eu aștept acel primar care va face ca Reșița să producă suficient pentru a nu se mai lăuda nimeni că aduce bani de la București respectiv a nu se mai văita nimeni ca nu primește …. Deocamdată investim în obiective care nu aduc decât viitoare cheltuieli nu venituri , cu o excepție …. școlile . Este foarte bine că renovăm școlile dar avem nevoie de mai mult .

  Raspunde
 4. Costa

  Hai nu te mai tura atat si inchide gura ca miroase deja ! Sunteti aceiasi traseisti incompetentii laudarosi dar sub culori diferite….
  Noroc cu tãtucul tau Johannis ca altfel ne scoteau afara din UE….renuntau marile corporatii la o piata de consum,la padurile noastre,la plata unor salarii de mizerie si ne dadeau inapoi OMV-ul,ENEL-ul.Te pomeni ca voia si Schweighofer-ul sa plece si,noroc cu KWJ ca i-a tinut cu forta la granita :-)
  Lasa-ne cu teatrul asta ca suntem satui de realizarile tale marete !

  Raspunde
 5. Adina

  La cât este de mincinoasă este nu și-a dat seama că intră pe teren minat. Cum să te lauzi cu Traian Lalescu, Traian Vuia, Colegiul Economic, Colegiul Baptist, Mircea Eliade și grădinițele când acestea toate sunt din bani europeni. Dacă era după ea, Jumulița Livan, nu permitea să se aprobe nici un proiect pentru localitati fara primari PSD. Asa l-a mintit si pe bietul Torma de la M9 ca ii dă bani să-și pună și in cap si acum săracul își smulge părul din cap că a luat…. țeapă (ce credeați?). Asta e bolnava de minciună. O lepădătură și o otreapă, vorba lu nea Gigi Becali.

  Raspunde
 6. zero

  „…și a fost practic ultima redută în fața tendințelor de apărare a justiției din România”, a afirmat Ioan Popa.

  Care justiţie? :) :) :)
  Doar corupţie, indolenţă, jaf, plus arestarea adversarilor politici.

  Raspunde
 7. zero

  @Popa … a găsit proiectele pe PNDL 1 … semnate deja de trei ani de fosta administrație

  Da, erau semnate de mulţi ani.
  Doar că cei de la investiţii + lucrări publice (ştim cine) au tergiversat lansarea lucrărilor pâna la şpaga corespunzătoare atribuirii acestora.
  Până le-a găsit (şi atribuit) tăiţelu’.

  Raspunde
 8. Johann Nicolescu

  Gata cu bla-bla-urile Taitelule ca ai periat-o pe luminita Jivan din crestetu` capului si pana la talpi si acuma te umfli. Daca nu era Luminita Jivan sa puna judetul Caras-Severin si Resita pe harta Romaniei, tu Taitelulu erai praf. Asa ca lasa gargara si treci la fapte.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei