Ioan Popa: „Nimeni nu poate să acuze Guvernul României că nu face testări!”

 

covid

Programul de relansare economică a României în următoarea perioadă de timp, propus de PNL a fost prezentat și de edilul liberal al Reșiței, Ioan Popa, la nivel local. Primarul consideră fără cusur acest program și crede că finanțarea lui de către Bruxelles este o certitudine, pentru că banii există, iar investițiile în infrastructura mare vor genera foarte multe locuri de muncă la nivel național.

Programul de relansare economică creat de PNL, vă mărturisesc cu sinceritate că l-am urmărit eu în direct, fiecare ministru, fiecare abordare și eu personal l-am găsit fără de cusur. E adevărat că sursele de finanțare pentru acest program vin preponderent de la Bruxelles din fonduri pe care UE le pune la dispoziția țărilor din Europa în dorința de a compensa pierderile pe care le-a generat Covid 19 în ultimele luni și care cu siguranță vor afecta economiile europene în următorii doi-trei ani.

Un lucru este cert, există bani! Dacă ați observat economic în ultimii ani băncile europene au creditat chiar cu dobânzi negative, ceea ce spune clar faptul că sunt bani în conturi, în trezorerii și nu sunt folosiți și atunci din punctul acesta de vedere investițiile care se doresc a fi făcute în infrastructură mare, în programele operaționale de infrastructură mare, mă refer aici la autostrăzi, drumuri expres, căi ferate, principale sau secundare, în afară de îmbunătățirea medicului economic vor genera foarte multe locuri de muncă, în plan orizontal și acest lucru nu poate decât să ne dea speranță că vom avea un nivel de acoperire a resursei umane mai mult decât satisfăcător în următoarea perioadă de timp”, a declarat Ioan Popa.

De asemenea, edilul reșițean vede această criză Covid ca un „catalizator” pentru realizarea vestitelor 8 spitale regionale despre care s-a tot vorbit, pentru trei dintre ele fiind semnate proiectele urmând să fie demarate lucrări și pentru celelalte cinci, deoarece, spune Popa, măsurile luate pe toată această perioadă a pandemiei s-au datorat în primul rând recunoașterii incapacității sistemului medical român de a prelua cazuri multiple și de a le gestiona.

Cu toate acestea, Popa subliniază faptul că nimeni nu poate să acuze Guvernul liberal că nu face testări și că ar ascunde lucruri legate de testări Covid.

Tocmai de aceea am încercat și încercăm să ținem sub control infectările. Mă uitam zilele trecute pe Worldometer, pentru că urmăresc în fiecare zi, aș mai da cârcotașilor care mai comentează pe ici pe colo câteva informații legate de Covid. Dacă vă duceți în dreapta, la număr de testări pe număr de locuitori, o să observați că suntem peste Franța, Franța are 24 de mii de testări la milionul de locuitori, România are 37.000 de testări pe milionul de locuitori, suntem la același nivel cu Polonia.

Nimeni nu poate să acuze Guvernul României că nu face testări, sau că ascunde lucruri nefăcând testări, pentru că suntem la aproape dublul Franței și la același nivel cu o țară cunoscută în Europa de Est, recunoscută ca una progresistă, Polonia este o țară care a punctat pe toate domeniile. Nu avem testările SUA, care au undeva la 100 de mii, dar stăm bine la nivel european față de alte țări partenere cu noi, nici nu vom putea fi la nivelul Statelor Unite, pentru că vă spun ceva – o testare costă undeva între 50 și 70 de euro.

Noi suntem undeva la un milion de testări în România, deci un milion de testări ne costă pe noi vreo 70 de milioane de euro, deci nu sunt sume de neglijat și trebuie să ne păstrăm rațiunea și să testăm acolo unde este cazul să testăm”, a declarat președintele PNL Reșița, primarul Ioan Popa, la ultima conferință de presă susținută de filiala locală și cea județeană a partidului liberal.

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

 1. imoGen

  Program de relansare economică marca PNL … după ce au băgat un milion de dolari în aparatura nefunctională de la Romarm pentru a produce măști, după ce au făcut licitație de 7 milioane de euro cu durată de participare de doar 4 ore, după ce au încheiat contracte de milioane de euro pentru dezinfectanți cu firme de apartament sau din cătune uitate de lume.
  Cum a rămas cu distribuirea de măști și dezinfectanți către populație ?
  Asta nu a analizat moșierul șef de la Reșița ?

  Raspunde
 2. zero

  “Nimeni nu poate să acuze Guvernul României că nu face testări, sau că ascunde lucruri nefăcând testări, pentru că suntem … la același nivel cu o țară cunoscută … Polonia” … a declarat președintele PNL Reșița, primarul Ioan Popa, la ultima conferință de presă

  Mortalitatea Covid în Romania este de două ori şi jumătate mai mare decât în Polonia (99/42), la cam acelaşi număr de teste (pretinse ca efectuate).
  Restul este irelevant ca şi comparaţie.
  Ei au avut şi Papă.
  Noi … gropi, popă şi declaraţii.

  Raspunde
 3. Sceptic

  Stai si te minunezi cum poate sa stie domnul Popa atat de multe si sa se priceapă la orice . Ce țară fericită am fi dacă am avea un prim-ministru ca el.
  Ar face un mare bine orașului Reșița (că municipiu nu prea mai poți să-i spui) dacă l-ar urma la București pe șeful său de la județeana de partid, domnul Vela

  Raspunde
 4. Johann Nicolescu

  Guvernarea PNL-pdl este un dezastru din toate punctele de vedere pentru Romania, asa cum au fost si guvernele Basescu-Boc, MR Ungureanu si Ciolos.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei