Ioan Popa: „Nimeni nu știe ce se întâmplă acolo. Cred că sunt cretini și îmi asum cuvântul”

modelmic

Proiectul de implementare a unui sistem integrat de management al deșeurilor în județul Caraș-Severin, în valoare de zeci de milioane de euro, nu dă semne că ar deveni funcțional în viitorul apropiat. Deși lucrările la deponeul de la Lupac au fost demarate încă de pe vremea când președinte al Consiliului Județean era Sorin Frunzăverde, iar mai apoi au fost recepționate de actuala conducere a forului județean. Iar în timp ce la Lupac problemele răsar mai ceva ca ciupercile după ploaie, administrațiile locale din județ cheltuie bani grei pentru a transporta gunoiul la zeci sau chiar sute de kilometri distanță. „Cred că sunt cretini și îmi asum cuvântul”, a fost comentariul primarul Ioan Popa pe marginea situației de la Lupac.

Edilul a declarat că a „făcut o incursiune incognito” la Lupac, alături de candidatul PNL pentru Consiliul Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, pentru a vedea exact care mai este situația la deponeu.

Erau niște amărâți acolo care încercau să facă un alt bazin în locul bazinului de levigat care a fost ridicat de ape. Nimeni nu știe ce se întâmplă acolo. Fac un alt bazin identic cu ăla. Cred că sunt cretini și îmi asum cuvântul. Eu le-am spus atunci când bazinul s-a ridicat împins de pânza freatică, chiar dacă avea 600-700 de tone, eu le-am spus că trebuie să facă două foraje orizontale și să dreneze apa care vine din subteran, ca ea să plece de acolo pe văi. Și bazinul se va lăsa la loc. Nu m-au ascultat. Au cerut o expertiză pe de nu știu unde, cineva deștept a spus că îl vor sparge și vor face alt bazin. Dacă vă duceți acum acolo, lucrează unii lângă ală, au săpat și fac un alt bazin, care se va ridica la fel ca și primul. Vin alegerile și sper să reușim odată să stopăm tâmpenia care se întâmplă acolo”, a afirmat Ioan Popa.

Conform edilului, administrația locală din Reșița plătește în prezent undeva la un milion de euro pe an pentru transportul gunoiului la Oradea.

Citește și Ce se întâmplă cu proiectul de zeci de milioane de euro, demarat pe vremea lui Sorin Frunzăverde?

 

Karina TINCUL

Stiri similare

4 Comentarii

 1. zero

  “Eu le-am spus atunci când bazinul s-a ridicat împins de pânza freatică, chiar dacă avea 600-700 de tone, eu le-am spus că trebuie să facă două foraje orizontale și să dreneze apa care vine din subteran, ca ea să plece de acolo pe văi. Și bazinul se va lăsa la loc.”

  Băiet diştiept Popa ăsta!
  Le-a spus (dar nu le-a scris şi nici “avizat” pe colţul hârtiei, ca de obicei).
  Că de ce să nu se scurgă şi apa cu gunoaiele levigate … tot pe văi, dacă cumva crapă bazinul. Asta ar asigura fertilizarea solului (şi subsolului).
  Ecoilogic :)
  Şi ca să vin şi cu o sugestie constructivă (la propunerea unui reşiţean), o galerie minieră (sau două) cu două foraje de jos în sus (tot ca să dreneze apa freatică pe văi) pare a fi cea mai eficientă.
  Dacă se poate numai pe fonduri europeene. Are cine să “scrie” proiectul.
  Cam aşa a fost “rezolvat” (captat şi drenat) şi izvorul termal de lângă hotel Roman din Băile Herculane. O singură galerie a fost suficientă…
  Izvorul a fost “rezolvat” de tot şi trimis … pe apa sâmbetei. Adică a Cernei.
  Pentru totdeauna.
  Ca şi elicopterul lui Dunca, spulberat de vânt.
  De vântul schimbării.
  Treabă rromânească, cu tăiţei şi idei. :)

  “Conform edilului, administrația locală din Reșița plătește în prezent undeva la un milion de euro pe an pentru transportul gunoiului la Oradea.”
  “administrațiile locale din județ cheltuie bani grei pentru a transporta gunoiul la zeci sau chiar sute de kilometri distanță. „Cred că sunt cretini ..”
  DA!
  Administraţiile locale … Să intervină Guvernul?

  Raspunde
  1. vasile

   esti un i**** care scrii doar tampenii…nu vezi ca nu ti citeste nimeni comentariile psd ist n******** ce esti

  2. zero

   Iată şi reacţia lui @vasile “instalatorul”, cel cu “zugravieli” la şi sub podul sudat de la “vamă”. De 900.000 lei.
   Greşesc? :)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei