Ioan Popa: „Pentru mine, Guvernul Orban este o surpriză plăcută”! Ministrul Vela a prezentat o sinteză a primei luni de activitate!

modelmic

Primarul municipiului Reșița, Ioan Popa, se declară plăcut surprins de capacitatea de muncă a Guvernului Orban. Președintele PNL Reșița, prezent la o conferință de presă susținută în municipiul de pe Bârzava de ministrul de Interne, Marcel Vela, nu a avut decât cuvinte de laudă la adresa guvernării liberale și asta în condițiile în care la momentul adoptării moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, edilul reșițean era de părere că cea mai bună soluție ar fi un guvern tehnocrat.

Nu sunt un tip care să aduc laude. Am fost întotdeauna discret cu laudele, chiar și colaboratorii și angajații mei s-au văitat de acest lucru, dar vreau să vă spun că pentru mine, Guvernul Orban este o surpriză plăcută, la care nu mă așteptam. Capacitatea de muncă a acestor oameni este una care îmi depășește așteptările. O spun la modul cel mai sincer. Le doresc succes în continuare, știu că este greu și să o țină așa, că nu avem ce face. Nu mai avem cui să dăm lucrurile, că nu mai ia nimeni cartoful cald de aici, trebuie să îl ducem înainte”, a precizat Ioan Popa.

Conferința de presă susținută sâmbătă la Reșița, de ministrul de Interne Marcel Vela a avut ca scop prezentarea unei sinteze a măsurilor luate în prima lună de la învestirea Guvernului Orban. Conform președintelui PNL Caraș-Severin, obiectivul actualului guvern este de a readuce normalitatea în activitatea guvernamentală, fapt pentru care s-a lucrat pe mai multe planuri:  pentru corectarea problemelor presante cu care se confruntă România, pentru oprirea dezastrului găsit și pentru promovarea măsurilor manageriale sau a actelor normative care să regleze ceea ce se întâmplă în viitor, începând cu 2020.

Marcel Vela a trecut în revistă o serie de măsuri luate de Guvern în domeniul politicilor pentru mediu, în ceea ce priveşte examenul de rezidenţiat, asigurarea fondurilor necesare pensiilor, persoanelor cu handicat şi însoţitorilor acestora, micşorarea numărului ministerelor, de la 26 la 16, urmând ca acest proces să continue în ceea ce priveşte agenţiile şi schemele stufoase din ministere, debirocratizarea acestora, dar şi o creştere a absorbţiei fondurilor europene. De asemenea, ministrul a amintit de desecretizarea celor 250 de comunicaţii radio care au avut loc protestele din 10 şi 11 august 2018, de zona mediului de afaceri, care trebuie menţinut prin măsuri sustenabile pentru a fi competitiv, dând aici ca exemplu plata amânată a TVA. Tot în zona economică, susține Vela, au fost sume enorme nedecontate pentru plata concediilor medicale, pentru a masca deficitul bugetar.

Dincolo de faptul că ne-am asumat această guvernare, am avut curajul să ne implicăm într-un moment care nu a fost nici uşor, nici simplu, putem spune că am acţionat responsabil şi eficient pentru a remedia cât mai multe dintre problemele economice, sociale, în domeniul justiţiei, pe politică externă, pe politică internă, lăsate moştenire de către fosta guvernare PSD. Este o realitate arătată în cifre. Ne-am asumat să oprim dezastrul PSD şi să reparăm cât mai multe situaţii generate iresponsabil de fosta guvernare. Nu cred că cineva poate să conteste vreo decizie a Guvernului Orban, în condiţiile în care PSD şi-a bătut joc de şansa de dezvoltare a României”, a afirmat ministrul Marcel Vela.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. zero

  „Nu cred că cineva poate să conteste vreo decizie a Guvernului Orban,”, a afirmat ministrul Marcel Vela.

  Poate!
  Angajaţii Spitalului Judeţean din Timişoara au ieşit în stradă după ce managerul cel mai iubit de oameni a fost demis pentru simplul motiv că nu era membru PNL.
  Iar ministerele Educaţiei, de Interne şi Transporturilor sunt primele sacrificate la rectificarea bugetară.
  Adică … canci.
  Haoleu Vela!

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei