Ioan Popa: „PNL suferă la capitolul comunicare”! De ce nu au votat liberalii „DNA-ul pădurilor”?

modelmic

Partidul Național Liberal suferă la capitolul comunicare, este de părere primarul Ioan Popa, care este și președintele PNL Reșița. Acesta ar fi, conform lui Popa, și motivul din spatele apostrofării adresate liberalilor de colegul de partid, Romeo Dunca, după ce deputații PNL  s-au abținut la votul privind proiectul inițiat de USR, de înființare al unui „DNA al pădurilor”.

Romeo este foarte atent la fenomenul tăierilor ilegale de păduri. Noi avem un dialog pe tema asta frecvent, chiar și astăzi (n.r. ieri) am discutat pe tema asta, am avut o discuție inclusiv cu premierul Ludovic Orban și de multe ori, datorită complexității sau a multitudinii de proiecte care se întâmplă, comunicarea la PNL suferă”, a precizat pentru Reper 24, primarul Ioan Popa, în opinia căruia nu este necesară înființarea unei noi instituții de combatere a tăierilor ilegale, lucru care a presupune cheltuieli suplimentare, ci de eficientizarea celor deja existente.

De ce s-au abținut colegii noștri liberali din Parlament la înființarea DNA-ului pădurilor, care sună atât de bombastic? Pentru că la ora actuală în România avem deja șase instituții care verifică legalitatea extragerii de lemn din pădure. Și enumăr aici: Romsilva, care și ea are un sistem propriu de verificare, ITRSV-ul, deci Inspectoratul Teritorial care verifică Romsilva, Garda Forestieră, Poliția Română, Agenția de Mediu, Parcurile Naționale, deci sunt multe instituții care verifică asta și PNL s-a focusat în ultima perioadă pe implementarea SUMALULUI, un sistem satelitar care a fost pus la dospit așa de vreo 8-10 ani de PSD și pe care noi sperăm să îl punem în funcție în următoarele 2-3 săptămâni, care dă posibilitate prin satelit să se observe orice tăiere din țară la dimensiuni mai mici de jumătate de hectar, deci are o precizie foarte foarte mare.

Și atunci ideea este că dacă o instituție sau două sau trei nu funcționează bine nu înseamnă că mai trebuie să inventezi altele, pentru că ele practic consumă din bugetul statului, din bugetul nostru. Mai construim niște directori, niște directori adjuncți, niște șefi de regiune, pe județ, pe păduri și tot așa construim la sisteme din acestea de control care mănâncă banii publici și de fapt nu au rezultate. E păcat. Trebuie să le punem pe cele existente la lucru, să își facă treaba”, a mai adăugat primarul Ioan Popa.

Citește și Romeo Dunca: „Nu sunt naiv să-mi închipui că tot ce zboară se mănâncă, dar m-am lăsat dus de val. Sunt trist, dar nu mă dau bătut”

 

Karina TINCUL

Stiri similare

1 Comentariu

 1. zero

  “Partidul Național Liberal suferă … este de părere primarul Ioan Popa …”

  Suferă … suferă partidul la multe capitole, mai puţin la cel de falsuri în comunicare. Către public.
  Şi de acută lipsă de doctori. Nu în drept, ci în psihiatrie.
  Viitoare pârtii de schi, biciclete şi alte idei de “afaceri” turistico-popeşti, necesită câta loc eliberat în pădure prin defrişări masive liberalizate.
  Şi ilegale.
  Restul ar fi doar “conflicte de competenţe” forestiere, organizare, parchet, “cherestea” şi instituţii abilitate. Sau debilitate.
  Aşa că onor deputaţii PNL s-au abţinut (la comandă) … că altfel nu ar fi fost niciunul împotrivă :) :) :)
  Dar niciunul pentru, deh’ … că aşa e diplomatic.
  Chestiune (chipurile) de comuni(st)care între pene.. nu din interese de haită.
  Cu manevre “legale”, doar că pe la miezul nopţii, în stare de alertă

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei