Ioan Popa: „S-a dublat numărul de morți în Reșița în ultimele săptămâni. Îi îndemn pe reșițeni să fie responsabili”

modelmic

Primarul municipiului Reșița, Ioan Popa, i-a îndemnat încă o dată pe reșițeni la prudență și responsabiliatte, în contextul creșterii continue a numărului de infectări cu coronavirus. „Matematica nu minte”, a declarat acesta în cadrul unei emisiuni live la Reper 24, edilul afirmând că în ultimele săptămâni numărul deceselor s-a dublat la Reșița, jumătate dintre acestea fiind cauzate de coronavirus.

În Reșița mureau în medie 2-3 oameni pe zi. Este un lucru pe care îl știu de patru ani deja. Ieri am primit o informație destul de tristă și de gravă de la colegul meu Dani Călin, de la secția de Întreținere a Patrimoniului care gestionează și cimitirele: în ultimele săptămâni, avem între 7 și 9 morți pe zi, din care jumătate au cauzalitate COVID.

Lucrul acesta m-a pus și pe mine în gardă. Vreau să vă spun că și eu eram, o spun cu sinceritate, circumspect la agresivitatea sau la forța acestui virus. Recunosc acest lucru. Însă în fața evidențelor nu mai poți fi circumspect. Am date statistice, s-a dublat numărul de morți în Reșița în ultimele săptămâni, lucru care spune ceva, că trebuie să fim mult mai prudenți și nu ne putem juca cu acest flagel.

Atenție, mor preponderent oamenii mai în vârstă. Dacă nu ne pasă de ei, dacă nu ne pasă că acest virus îi decimează, tocmai pe cei care sunt mai fragili, dacă vreți, din punct de vedere al sănătății, atunci nu este o problemă, dar dacă ne interesează lucrul acesta și așa ar trebui, cred că trebuie să luăm lucrurile în serios. Nu are rost să dăm exemple, ba că acolo este mai bine, ba că este mai rău. Cred că ar fi bine să fim mai prudenți, să fim un pic ponderați în declarații și să vedem ce se întâmplă statistic, pentru că matematica nu minte niciodată.

Fac un îndemn la reșițeni să fie responsabili pentru că se pare că lucrurile nu sunt tocmai fericite cu acest virus în această perioadă”, a precizat primarul Ioan Popa.

În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost raportate 7.733 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2. În județul Caraș-Severin, au fost înregistrate 80 de noi cazuri, în prezent în spitalele din Reșița și Caransebeș fiind internate 149 de persoane, dintre care 11 pe secțiile de ATI. 1215 de cărășeni sunt izolați la domiciliu, 618 dintre aceștia având un test pozitiv.

 

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei