Ion Mocioalcă: „Eliminarea celor 102 taxe, o mare victorie pentru români”!

modelmic

Inițiativa PSD de a elimina a 102 taxe ar reprezenta o mare victorie pentru români, în cazul în care proiectul va fi promulgat, este de părere președintele PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă. Prin această măsură se urmărește atât debirocratizarea administrațiilor din România, cât și ca românilor să le rămână mai mulți bani în buzunar. a fost mesajul transmis astăzi la unison, în cadrul unei conferințe de presă, de cei doi social-democrați care deschid listele PSD Caraș-Severin pentru alegerile din decembrie: Ion Mocioalcă și Ionuț Chisăliță, precum și de actualul deputat Ioan Benga.

Atragem atenția Guvernului Cioloș, chiar și de aici de la Reșița să nu blocheze această lege. De asemenea, pe dl. președinte Iohannis, în pixul domniei sale stând promulgarea acestei legi, îl rugăm să nu blocheze această lege, pentru că este o lege importantă, fără un impact major asupra bugetului de stat, e vorba doar de 0,1% din PIB. Aceea explicație cum că inițiativa noastră de a scoate cele 102 taxe ar deranja investitorii, noi chiar nu putem să o acceptăm. Vă dați seama cât de supărat ar fi un antreprenor român care nu mai e obligat să se ducă să își plătească pe la casieriile administrațiilor aceste taxe”, afirmat Ion Mocioalcă.

Secretarul executiv al PSD Caraș-Severin, Ionuț Chisăliță, a făcut o scurtă trecere în revistă a taxelor propuse spre eliminare de PSD, care includ printre altele nu mai puțin de 20 doar la Registrul Comerțului și 22 pentru  pierderea sau modificarea actelor. „Practic ceea ce s-ar reuși prin eliminarea acestor 102 taxe, este nu numai de-birocratizarea ci și, faptic, eliminarea stresului și a nervilor pe care le au de multe ori cetățenii atunci când stau la ghișee pentru a plăti taxele respective”, a explicat Chisăliță.

La rândul său, deputatul Ioan Benga a adăugat că PSD-ul nu a luat această măsură mai devreme, pe vremea guvernării lui Victor Ponta, deoarece avea mâinile legate de către FMI. „Până în 2015, FMI interzicea României să facă astfel de reduceri de taxe, pentru că avea un interes”, a mai adăugat deputatul.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei