Ion Mocioalcă: Liderii PNL vor doar să își încerce talentele oratorice, prin moțiune depusă împotriva cabinetului Ponta

modelmic

Moțiunea de cenzură depusă de Partidul Național Liberal împotriva Cabinetului Ponta nu are nici o șansă să treacă, este de părere președintele PSD Caraș-Severin, deputatul Ion Mocioalcă. Moţiunea de cenzură „Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta” va fi prezentată astăzi în fața plenului reunit al Parlamentului, iar dezbatarea și votul efectiv vor avea loc săptămâna viitoare. 

Moțiunea de cenzură prin care se cere demiterea premierului Victor Ponta a fost depusă ieri de Partidul Național Liberal, fiind semnată de 180 de parlamentari, dintre care 170 de la PNL. Tot ieri, liderii liberali au anunțat că după depunerea cenzurii vor începe negocierile cu celelalte partide politice. PNL afirmă în textul moţiunii că „un premier trimis în judecată compromite o naţiune întreagă”, susținând că „în orice altă ţară din UE premierul şi-ar fi dat demisia în momentul următor începerii urmăririi penale, adică acum mai bine de trei luni de zile”.

Imediat după depunerea cenzurii, președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că șansele ca aceasta să treacă sunt nule. La fel de tranșant s-a arătat și președintele PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă:

Această moțiune de strict două pagini a fost făcută de parcă Partidul Național Liberal a vrut să tragă și un ultim cartuș pe care îl avea în raniță în ceea ce privește schimbarea guvernului Ponta. Sigur că nu are nici o șansă să treacă pentru că liberalilor le lipsesc fix 100 de voturi în Parlament, iar liderii lor vor probabil doar să își încerce talentele oratorice cu această moțiune”, a declarat pentru Reper 24, deputatul Ion Mocioalcă.

Conform Constituţiei, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. În cazul în care o moţiune de cenzură este respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Pingback: Victor Ponta trebuie să reziste !! | Ion Mocioalca

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei