Ionuț Popovici: „Călăilor! Este inuman să condamni la moarte oameni nevinovaţi!”

popovici

Vestea că spitalul de boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara nu va mai primi pacienți cu coronavirus din alte județe, implicit din Caraș-Severin, a stârnit reacții și dezacordul oamenilor, dar și al autorităților locale și județene.

 

Vicepreședintele Consiliului Județean, Ionuț Popovici, și-a exprimat public indignarea față de această decizie luată de spitalul în care au fost tratați și cărășenii infectați.

Am aflat, cu stupoare, că pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 din alt judeţe nu vor mai fi primiţi la Spitalul de boli infecţionase „Victor Babeş” din Timişoara. Evident, înţelegem eforturile cadrelor medicale de la această instituţie spitalicească, însă nu putem vorbi de toleranţă, solidaritate, empatie, umanitate și responsabilitate publică atunci când ajungem să refuzăm pacienţi, doar pentru că aparţin unui alt judeţ.

Cine îşi permite să pună graniţă între noi şi judeţul Timiş? Şi mai ales în asemenea momente? Cine îşi permite să ia astfel de decizii, din punctul meu de vedere, criminale? Ştim eforturile depuse de toate cadrele medicale, de toate instituţiile implicate în lupta împotriva acestui virus şi ne înclinăm în faţa lor.

În aceeaşi măsură, însă, condamn cu tărie decizia de a refuza pacienţi veniţi din alte judeţe. Este inuman să faci acest lucru! Este inuman să condamni la moarte oameni nevinovaţi! Este incredibil ca în ziua de astăzi să faci astfel de discriminări! Măcar la sănătate şi la tratamente avem dreptul cu toţii!

Oamenii acceptă cu greu ideea că sunt pe cont propriu, nesiguranța fiind amplificată și de conștientizarea incapacității sistemului medical cărășean de a face față acestei pandemii, dar și de neîncrederea în cei care conduc destinele județului.

M-am simțit ca un condamnat la moarte care își așteaptă sfârșitul. Este trist să ajungi în situația de a nu te mai primi nimeni, vecini până mai ieri, iți refuză dreptul la viață, doar pentru că ei sunt mai iubiți de soartă, au spitale, au medici și personal medical profesionist, au bani. Noi, noi de ce nu avem ??? La noi de ce nu se poate ??? De ce trebuie sa fim mereu umiliți în vremuri grele ??? Să ne târâm la ușile spitalelor care ni se închid în nas, doar pentru că am avut neșansa de a ne naște în CS , Ar , Gj sau Hd ??? De ce trebuie să îndurăm asemenea umilințe, dragi politicieni și conducători de CS ???
Noi nu avem bani să ne tratăm în Ungaria, Turcia sau mai știu eu pe unde, noi avem încredere în medicii noștri, dar voi, voi vă bateți joc și de noi și de medici!”, spune o reșițeancă, Mioara Goghez.

Opiniile și părerile sunt multe și toate evidențiază îngrijorarea oamenilor și lipsa de încredere în sistem. Totodată, există cărășeni care îndeamnă la sprijinirea spitalului județean din Reșița care a inițiat și o campanie de strângere de fonduri, chiar dacă mulți locuitori au donat și pentru spitalul de boli infecțioase din Timișoara înainte ca acesta să-și închidă porțile pentru bolnavii infectați cu COVID-19 din alte județe.

De ce nu tolerează vicepreședintele Popovici decizia radicală a Spitalului de boli infecțioase din Timișoara?

Pentru că acolo s-au găsit metode de vindecare a bolnavilor. În astfel de situații cred că este vorba despre România, despre noi românii și viitorul nostru, nu despre deciziile tâmpite ale unora. Sunt foarte mulți cărăşeni care au donat pentru acest spital. Asta este forma de mulțumire!”, a precizat vicepreședintele CJ, Ionuț Popovici.

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

11 Comentarii

 1. Lacucaracea

  Popo,am să-ți raspund eu simplu şi la obiect de ce ăştia’ de aici (oamenii de rînd cinstiți-corecți / oneşti , drepți-verticali etc. …fiindca restul diametral opuşi îşi merită soarta )au mai puțin (inclusiv drepturi, spitale,bani şi alte cele…) decât ăia’ de acolo (Timiş,Arad etc.).Fiindca tâlharii de aici,au fost mai lacomi,mai parveniți si fără scrupule decît tâlharii de acolo.Ăia’ măcar şi-au dat seama că,avînd o ,,puşculiță”mai tot timpul relativ îndestulătoare si pe restul prostimii,vor avea de unde suge fară să se ,,agite” prea tare nimeni împotriva intereselor lor astfel.De aceea si vor mafiile de partid(e) din județele limitrofe spre centrul țării să-şi instaleze paraziții cu precădere în zonele (localitățile) de graniță vest a României , fiindca vor să le folosească cu toții ca şi rampă de lansare (bază) pentru afacerile lor derulate în vest (unde este ,,mălaiul”).De ce nu se bat mafiile politice pentru localitațile (zonele de graniță) cu Ukraina,R.P. Moldova via Rusia,Serbia, Bulgaria ? Răspuns…d’aia. De acolo doar se aduc țigari fară timbru si ,,altele” ( marfă contrafăcută / contrabandă ) inclusiv pentru pentru a le plasa în vest.Acolo se înțeleg majoritatea lor, mai uşor este să le introducă în țară… mai greu să le scoată la vamele de vest daca n’au ,,combinații acolo”.Cît a fost EMBARGOUL (mălaiul cu Yuguslavia / Serbia ) se băteau pe granițele această țară pentru a-şi instala paraziții acolo pentru aceleaşi considerente (scopuri). Capisci ?

  Raspunde
 2. Lacucaracea

  În plus o mare parte din ,,investitorii” straini serioşi s-au cam oprit pe lînga zonele acelor granițe(de vest),asemeni altora care poate ar veni în Romanistan, dar se feresc de județele unde ,,sânt supți” şi ,,combinați” prea tare ( inclusiv de ,,partenerii români”).Nu vorbim aici de multinaționale si Hipermarket-uri / Supermarket-uri care au altă outere de a negocia ,,termenii si condițiile” cu mafiile locale şi centrale.Nu mai sînt nici ei atât de prosti (uşor de prostit) …s-au mai informat de-a lungul anilor,inclusiv de la cei ,,înțepați” / devalizați aici.

  Raspunde
 3. VLAD

  Voi politicienii lui peste ce dracu faceti cu spitalele din Resita si Caransebes?? Avem doua spitale foarte mari ! De ce trebuie sa mergem la Timisoara intr-un spital de Boli infectioase mic,dar cu un doctor foarte bun pe postul de manager !
  Lasati vrajeala si iesiti public si spuneti ce dracu ati facut in ultimul mandat !
  Va spun eu …NIMIC NOTABIL PENTRU CARAS-SEVERIN !
  Voi ar trebui sa mergeti primii in spitalele pe care le administrati !!!

  Raspunde
  1. imoGen

   Ce să facă politicienii ? Nu vezi că Popovici cârpește drumurile județene toamna și în primăvară sunt pline de gropi.
   Nu e în stare să se ocupe de drumuri, dar dă lecții despre spitale și sănătate …

 4. As. Medical

  Pentru Ionuț Popovici.

  Nu mai striga ca un apucat la cei din administrația spitalelor din Timișoara, ci strigă la tine, la ai tăi din PSD (acum ai figit la PNL), strigă la Flavius Nedelcea și Silviu Hurduzeu, strigă așa: hoților, călăilor, împreună am furat dreptul căștigat prin spor asistenților medicali și personalului auxiliar, reducând acest spor la maxim, din care i-am făcut salariul mare lui Murgu Waldemar, fostul manager al spitalului!

  Cum poți să strigi călăi la alții când tu și ai tăi ați fost călăi, din invidie că cei din sănătate aveau mai mari salarii ca voi din Consiliul Județean?!
  Știi ce, te așteptăm pe tine și pe toți aceia care ne-ați redus salariile, cu Covid-19 și o să vedeți voi servicii atunci medicale!

  Până atunci, faceți bine și dați tot ce ați furat înapoi personalului medical!

  Raspunde
 5. nely

  Pt.As.Medical
  Hotii striga hotii. Probabil sunt disperati ca trebuie sa se trateze in rahatul de spital de la Resita. Sa-l manance acuma. Cati medici din UPU au tinut cu voi cand s-au diminuat sporurile? DR. Bunda? drCalinoiu?DR Sarbu ?etc Primii doi faceau policlinica in upu. Sute de pacienti care nu aveau ce cauta acolo erau investigati gratis, pt. ei, nu si pt. doctori. Ca dr,Calinoiu nu te vedea daca nu-i dadeai ceva.
  Nedelcea,Popovici,Hurduzeu,Jivan si altii din sleahta lor sa vina sa lucre cu voi cot la cot, ca de latrat sunt buni.Bravo timisoara ca nu mai primesti leprele de la Resita (pacat de oamenii simpli) ca voi a-ti investit in spital si ai nostrii au stat la chefuri si furat.

  Raspunde
 6. As. Medical

  Nely, ai dreptate. Medicii amintiți de tine, sunt de toată jena. Singurul medic care merită respect și merită chiar să fie managerul spitalului este dr. Cosmin Librimir. El e singurul care îl interesează personalul medical mediu și auxiliar. Ceilalți sunt doar pentru ei și oricând ar trăda interesele celorlalți.
  Dr.Brici, e un gu***. Călinoiu e numai pentru șpagă. Dr. Ursu, nu e pentru adevăr, pentru dreptate. Etc. Păcat că dr. Librimir este acolo într-un mediu infect și la propriu și la figurat. Locul lui ar fi pe scaunul de manager, fiindcă a dat dovadă că vrea binele personalului medical și a Spitalului de Urgență Reșița.

  În schimb ho*** din Consiliul Județean, ca alde Ionuț Popovici (fost h** de mașini de lux din occident), a intrat în politică ca să fure ce mai era de furat și acum se dă mare (ne)s***** cu cei în suferință, ca să prindă bine la imaginea sa, când de fapt el a fost vioara întâi la punerea în funcție ca manager pe mana-zerul Murgu Waldemar, ca acesta să taie sporurile, fiindcă nici un alt medic ca manager nu ar fi făcut acest păcat.
  Dar, poate dă bunul Dumnezeu să cada pe mâna celor de la care a luat în loc să dea, și să nu uite ca Dumnezeu îi va lovi unde le e lor mai drag.
  Au copii, lumea i-a blestemat, timpul le va aduce aminte de răul care l-au făcut.

  Raspunde
 7. Claudia

  Ionuţ,ce bine era dacă te abţineai!! Dacă declaraţiile astea le făcea oricare cetăţean,neamestecat în administraţia publică, DA,era Ok.Dar aşa este chiar cinic să faci asemenea observaţii-din poziţia ta-şi în loc de voturi în plus,ţi-ai atras deja mult mai multe contra!Şi nu este prima gafă de acest fel,elanul tău tineresc nu este mereu un atu!

  Raspunde
 8. zero

  „Pentru că acolo s-au găsit metode de vindecare a bolnavilor.”, a precizat vicepreședintele CJ, Ionuț Popovici.

  Aşa este.
  Spitale ca şi cele din Jebel şi Gătaia ar putea trata (nu vindeca) specimene ca Vela, tăiţelu’ şi multe alte exemplare, cu defecte congenitale de caracter şi origine socială “sănătoasă” (la pământ).
  Dar dacă aceştia mai pretind a fi şi iubiţii aleşi reprezentativi ai poporului de prin CS, sau poate chiar sunt … atunci este posibil să nu prea mai fie loc în spitale.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei