Istorie pe patru roți! Cele 20 de automobile retro ale caravanei „Go România!” au ajuns la Caransebeș

 

modelmic

Caravana automobilistică „Go Romania!“, formată din mașini retro românești și poloneze produse în anii 1950-1989, a ajuns și la Caransebeș. spre încântarea iubitorilor de astfel de bijuterii pe patru roți.

Cele peste 20 de automobile, mărci precum Dacia, Fiat Polski, Warszawa, Sirena, Oltcit sau Aro, au putut fi admirate în centrul municipiului Caransebeș de un public ce a devenit astfel martor al unei inițiative care își propune să readucă la viață mașini ce au rulat pe străzi cu trei ori patru decenii în urmă.

În ciuda vechimii, mașinile funcționează și nu au avut nevoie de nici un fel de intervenții ale mecanicilor. De altfel, majoritatea proprietarilor acestora sunt și mecanici amatori ce-și întrețin singuri mașinile exponat.

modelmic

Acțiunea se află la cea de-a treia ediție și este organizată de Ambasada României la Varșovia și Camera Bilaterală de Comerț și Industrie Polono-Română.

Caravana se desfășoară în perioada 7-18 iunie și are ca scop consolidarea vizibilității și activității României pe piața poloneză de turism. Aceasta se deplasează pe traseul Cracovia – Satu Mare – Marghita – Oradea – Arad – Timișoara – Lugoj – Caransebeș – Drobeta-Turnu Severin – Craiova – Tismana – retur, constituindu-se drept un eveniment de diplomație publică de promovare a „Via Carpatia” , proiect rutier regional.

modelmic

 

Elena FRANȚ

Stiri similare

1 Comentariu

 1. zero

  “În ciuda vechimii, mașinile funcționează și nu au avut nevoie de nici un fel de intervenții ale mecanicilor.”

  Spre deosebire de industria româneasca care “s-a bucurat” de toate intervenţiile politicienilor, contabililor şi juriştilor.
  Şi astfel nu mai funcţionează.
  Ce ar trebui făcut pentru aceştia? :)

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei