ISU Semenic va fi dotat cu echipamente de intervenție, în cadrul unui proiect derulat de CJ Caraș-Severin

modelmic

Inspectoratul pentru Situații de Urgentă Semenic al județului Caraș-Severin este principalul beneficiar al unui nou proiect transfrontalier derulat de Consiliul Județean Caraș-Severin, în parteneriat cu vecinii sârbi din Vârșeț. În cadrul proiectului „Rețea comună durabilă pentru situațiile de urgență din Banat”, vor fi achiziționate o serie de echipamente de intervenție pentru situații de urgență, vor fi derulate campanii de conștientizare în cadrul populației din zona transfrontalieră și, nu în ultimul rând, va fi finanțat un curs pentru pregătirea de scafandri la nivelul ISU Semenic.

Prin corespondența pe care o avem cu BRCT Timișoara am fost informați că proiectul depus de CJ, în calitate de lider, a obținut finanțare, urmând ca în perioada următoare să semnăm acest contract. Proiectul are o valoare de aproximativ 1.500.000 de euro, iar parteneri alături de CJ sunt Inspectoratul pentru Situații de Urgență Semenic, Primăria orașului Vârșeț din Serbia și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Situațiile de Urgență ADI Vest, cu sediul la Timișoara, asociație din care fac parte cele patru județe, Caraș, Timiș, Hunedoara și Arad. Componenta financiară cea mai mare în cadrul acestui proiect o are ISU Semenic, aproximativ 700.000 de euro, dar și Primăria orașului Vârșeț, aproximativ 600.000 de euro”, explică președintele forului județean, Silviu Hurduzeu.

Obiectivul general al proiectului este consolidarea capacității operaționale și instituționale a autorităților locale responsabile cu situațiile de urgență, de prevenire a dezastrelor, de prevenire a accidentelor de mediu și de reacție în caz de situații de urgență în zona transfrontalieră româno-sârbă, reprezentată de județele Caraș-Severin, Timiș și Districtul Banatul de Sud.

Prin proiect vor fi achiziționate echipamente de intervenție pentru situații de urgență, vor fi organizate exerciții tactice comune româno-sârbe și cursuri de scafandri militari pentru ISU Semenic și ISU Banat Timiș. Vor mai fi organizate sesiuni de instruire pentru personalul de intervenție și cel administrativ, va fi elaborat un studiu de cercetare privind situațiile de urgență și riscurile privind protecția mediului în aria proiectului și va fi derulată o campanie de conștientizare adresată populației privind factorii de risc.

Proiectul este finanțat prin Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia APELUL II 2018, Axa prioritară 2 Protecția mediului și managementului riscurilor, Prioritatea 2.2. Managementul riscurilor de mediu şi al situaţiilor de urgenţă și are o perioada de implementare de 24 de luni.

Karina TINCUL

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei